2008.01.22. Kedd

A jó időt kihasználva átnéztem az autót hézagilag.Megszakító,szelep,gyertya hézag.Mindegyiken kellett kicsit állítani,de amiért szomorú vagyok,hogy a hátsó gyertya úgy beállt,hogy a szerszam a törés határán volt,nem adta magát a gyertya.Nem eröltettem,mert annak a menete is gyenge ár.Hála az előző tulajoknak,és a szakszerű kezeknek :(
Hagytam,mert ha ez most beszakad nekem,vagy valamit letépek,akkor mérges lettem volna.Elég lesz akkor bántani,amikor cserélni kell.A gyertya szép fehéres-szürkés,így az olajat csak minimálisan eszi.Szelepfedél tömítést is cseréltem,mert a régi már...nos igen.
Beindítottam,egyáltalán jók lettek e a hézagok,tetszik e az öregfiúnak.Nem panaszkodott,sőt még halkabb is lett,bár eddig sem volt zajos.Viszont hibák vannak.A szelepfedél rossz minőségű,így a szelepek csapkodják a belső keresztmerevítést.Illetve csak a hátsó.Ez nem jó jel,orvosolni kell,pedig elég vastag anyagből van,nem a gagyibb.Van tartalék,majd az megy át.
Pont úgy állt le a motor,hogy az ékszíjon lévő szakadás teljesen látszott.Nem voltam boldog,mert a taralék meg nem volt nálam,és ha ez messze úton szakad el,akkor passz.
gyorsan elrongyoltam a boltba,vettem bordásat.Szívtam a hézagolással,hogy ne legyen se feszes,se laza.Most jó,és boldog vagyok.Taps,függöny :) Ja és kép :P
egy hajszálon múlt

Kommentek

CsuTee

Dikk bíírja az még,én nem vettem volna le :D

Pocok

CsuTee #11937:
Hüjesegg :c)
Kislábujjal nyomtam a gázt,nehogy gáz legyen :D Végülis nincs messze a bóót,így átgurultam,mázlimra egy darab volt még,amit egyszer már eladtak,de nem tudom miért maradt ott.Mindegy :D
Tényleg.BISben hogy van megoldva a hûtés?Okok vízzel,de azon kívül hûti még valami?Gondolok itt a direkt ventire,amit nem a termosztát kapcsol.Vagy lehet hülyét kérdeztem? :D

CsuTee

Pocok #11940:
Hát igen hülyéket kérdezel :D
Csak viz van sok sok sok vííííz :)
Egyébként embere válogatja,valaki megoldja a direkt kapcoslású hûtést a ventinél,de egyébként csak vízhûtés van 2 fokozatú termosztát kapcsolóval.

VadMacs

Pocok #11940:
a hûtõlét egy mechanikus vízpumpa keringeti a rendszerben, a pumpa meghajtása közös az olajszivattyúéval, ezeket viszont a vezérmûtengely "foglalkoztatja". A hûtõ maga tartalmaz egy hõgombát, ennek köszönhetõen (ha jól mûködik) két fokozatban tud ventit bekapcsolni. Az egyik egy csökkentett, a másik a teljes fordulatszámmal operál. Ennek megfelelõen szakaszosnak mondható az üzemelés, mert amint hûlés közben átlépi az alsó határértéket, lekapcsolja a hûtést. Ehhez a körhöz tartozik az a vákuumszelep is ami a venti bekapcsolásakor nyitja a második kört (az elsõ a +8 fokot dobja terhelésnél) a karbin, ezzel egy mechanika segítségével tol egyet az alapjáraton (gázt ennyivel dobja meg). A venti szépen fogyaszt, így van ellensúlyozva az hogy ingadozzon az alapjárat (persze ha jól van beállítva a karbin ez a vákuumszelep).
Direkt kapcsolás nincs, ha valakinek kell azt meg kell csinálni saját kezûleg.

Amúgy baromi nagy elõnye a rendszernek: ha elszakad az ékszíjad akkor nem kell kötelezõen megállni, az akksi kapacitásának erejéig el lehet még menni a legközelebbi üzletbe, hiszen csak a töltés száll el, a léges pókkal ellentétben a hûtés továbbra is fullon üzemel. :) (lásd blogom, BIS a 2006 -os bakonybéli talin)

KeMa

CsuTee #11953: Ha téged kérdez, akkor biztos hülyét kérdez > ;) > ;) > ;)

VadMacs #11961: Jól sejtem, hogy a venti bekapcsolásakor azért tol az alapjáraton, mert valami hihetetlen nagy áramot vesz fel, ami miatt különben leállna a gép?

CsuTee

KeMa #11963:
na emehetsz a jó picsába :P :P > ;)

/2 pontosan ;)

Pocok

KeMa #11963:
Gondolom úgy mûködik,hogy amikor a venti bekapcsol,generátor jobban fogja a motort,emiatt az alapjárat alacsonyabb lesz,és emiatt kapcsol be.

Törölt felhasználó

A szelepdekni túl lett húzva azért ver bele, legközelebb érzéssel és rugósalátéttel rakd fel, ellenben néha rá rá kell húzni, ahogy vetemedik a tömítés. :)

VadMacs

KeMa #11963:
valóban nagy az indítója, de folyamatos üzemnél is visszaesik a fordulatszám a normál állapothoz képest. A venti miatti esést küszöböli ki ez a megoldás.
Amúgy ha nem "300 -as alapjárattal forgat a djmms féle gyuszi", akkor sem áll meg. :)

Pocok

Polski #11973:
Oké,de ha nem húzom meg,akkor foly az olaj.És tényleg nem téptem rá.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!