2009.01.31. szerda

Mi mással zárhatná az ember az évet,mint autószereléssel,és nem egyszerű művelettel,bonyolítva a dolgokat,hogy alá kell feküdni,mert ott van gebasz.Tényleg hadilábon állok a menesztővel és a hardyval.Na jó ezt annyira nem hangopztatom,mert rég volt ilyen jellegű problémám,de akkor nagyon.Akkor egy pancser szerelte az autót,kihagyott egy hézagolót mindkét oldalról,és a kerekek az aggyal együtt úgy kotyogtak,hogy simán elhagyhattam volna.Így megjártam a Mátrát,azt másnap amikor szerelőhöz vittem,csodálkoztak,hogy ezzel így jártam.Cserélhettek mindent,mert megette a kanyarodás a hardit,a csapágyok meg zsír nélkül lettek összeszerelve.Ez a múlt,a mostani nem volt vészes.

Épphogy kicseréltük KeMánál a hardyt,mert az is ki volt már(3éves),a menesztővel nem foglalkoztam,mert ki az a ahülye,aki -6°-ban nekiáll önszorgalomból plusz dolgokat kicserélni.Öreg hiba volt.

A hibára is csak azért figyeltem fel,mert a lakatolás után nem volt semmi az autóban,így a kottyanás,és a kopp amit a hardy okozott,szigetelés nélkül igencsak üvöltött.Akkor a menesztőre gondoltam,hogy kopik a foga,és a féltengelyen kottyan.Nem az volt.
KeMánál derült ki,hogy a hardyból hiányzik a gumi,és kettészakadt emiatt,fele a féltengelyen,fele a kistengelyen.Miután ezt kicseréltük,sokkal finomabban indult az autó,halkabb lett,és nem volt daráló hang kanyarodáskor,amire meg azt hittem,hogy a kerékcsapágy kopott el,szerencsére azzal nincs gond.
30.-án majdnem éjjel hazafelé tartó utamon,kettesbe váltáskor előjött az az érzés,hogy a menesztő halott,a kasztni elkezdett rángatni,majd amikor végleg beadta a kulcsot,kerregett a menesztő.Vészjelző ki,mert jöttek mögöttem,elkönyveltem,hogy a mínuszt úgy győzöm le,ha kicsit tolom az autót.Párszor még megpróbáltam sebességbe tenni,hátha még három utcát el tudok vele menni,de nem akarta már.
Szerencsémre csak 300 métert toltam,amikor egy srác érdeklődött,hogy edzek,vagy valóban gond van.Mondtam neki,hogy jobban is el tudnám tölteni az időmet a meleg szobában.Felajánlotta,hogy hazahúz,így megmenekültem a legalább fél órás tolástól.

Másnap délután,31.-én aláfeküdtem a jó hidegbe és gyorsan orvosoltam a problémát.Az acél biztosítót volt visszatenni a legnehezebb,mert a zsírtól alig tudtam megfogni,az ujjaim végét pedig alig éreztem,de sikerült,és még jobb lett a kicsikocsi.A képen igencsak látszik,hogy mi a helyzet :)
homályos,mert a gép sehogysem talált élességet :( na ez a szép benne

Kommentek

Dave07

Ismerõs a helyzet, de nekem jobb dolgom volt, mert nekem nyáron halt meg, és falun belül :D

Plósz Gyula

Szar dolog a hóban feküdve menesztõt cserélni. ;)

VadMacs

Lehet röhögni, de a léges pókom felújításánál berakott utángyártott hardi-menesztõ pároson kívül még sosem volt gondom ilyesmivel. Nincs is gyakorlatom ilyesmi szerelésében... 8)

Laceeee

Vegyél gömbcsuklót. Én nem hajtom az autót de az van benne és kész. Láttam már én is ilyen hardyt és menesztõt olyan polskin amit nem hajtottak, csak újságot hordtak vele.
VadMacs #27758:
:D :D :D Röhöghetek tovább is? ;) Jobb szélsõ a gázpedál ;)

KeMa

Pocok, hát makróóóó móóód :D :D :D

Majd átküldöm azokat a képeket, amik a telómmal készültek, azon jól látszik a brutális hááárdi :D

Laceeee #27773: 2, ááááááááá :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
1, ennyi. Inkább kiadok rá egyszer sokat, minthogy fagyban, vagy késésben szívjak emiatt. (mellesleg nekem sem volt problémám hardyval... menesztõvel annál inkább... Végül a féltengely kopott el :D )

CsuTee

Fincsi poci fincsi :D

Pocok

KeMa #27791:
Na igen,ettõl tartok,hogy a féltengely lesz a következõ,de jelen pillanatban úgy érzem a váltócsere érik.Lehet leporolom ami raktáron van,de mínuszba kurvára nincs kedvem aláfeküdni :(:(

KeMa

Pocok #27979: Kijössz, segítek megcsinálni szívesen!

Pocok

KeMa #27984:
Erre az a válasz,ha van kedved gyere segíteni,mert kaptam fûtött garazsat Dunakeszin,nem BUDA,Dunakeszin Göd elõtt.Azt nem merem vállalni vele,hogy hozlak,mert ki tudja mikor adja meg magát  :/

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!