2009.04.11. Szombat

33386 km
Mára terveztem Séf bácsi átnézését,mert a hetem kész káosz volt,nagyon kevés időm volt,örültem,hogy este hazaértem,ráadásul BöRDit is csak szerdán kaptam vissza.Volt vele kis gebasz,és pár napot szerelőnél töltött.Hiányzott,de most már minden rendben van :)
Tehát ma átnéztem a zöldet.Nem nagyon emlékszem mi a sorrend,mert a kékkel is foglalkoztam párhuzamban :D
Nade a lényeg:kicseréltem az ékszíjat,mert egyrészt csúszott,annyira laza volt,meg a szélek kicsit kopottak voltak.Nem tudni mikor cserélték,inkább kicseréltem.feszesség jó,mostmár a töltéssel sincs gond,mert eddig nem volt tökéletes.Kicseréltem a levegőszűrőt,mert az holt retek volt.Még a piros műanyagos volt benne,nem tudom a gyárban tették még bele,vagy azóta kicserélték e,de tény,hogy nagyon piszkos volt,és már majdnem növények is nőttek rajta,mert annyira poros volt :)
Meg a motor járása is fulldokló volt,ez is annak tudható be,hogy kevés levegőt kapott.Kicseréltem a benzin szűrőt is,mert az sem mai,bár az látszik,hogy cserélték a benzincsővel eggyütt,mert a cső puha,nem az a megkeményedett szar.Így a szűrőt is viszonylag egyszerű volt cserélni,a régi már koszos volt,meg elég labirisan volt bekókányolva.Ezt is pipálhatjuk.Bár az előző tulaj lányának a barátja nagy szaki,ő szerelte,és azért látszik,hogy ért hozzá,mert amik cserélve voltak nem voltak befaragva,kivéve a szűrő,amit az előzőekben olvashattál.
Megszakítóhézag is pontosan annyi amennyinek kell lennie,zsírozni viszont nem zsíroztam be,mert a múltkori szerelésnél havernál maradt,így a tengelyt még be kell zsírozni.
Olajat szerettem volna kicserélni,de valaki beheggesztette azt a kurva leeresztőt.Persze nem szószerint,de nem értem az anyjáért kell így megtépni!!!! :@
Tehát az elmaradt,pedig csúnya az olaj,azt mihamarabb pótolni kell.Szelephézagot sem néztem most meg,mert sok kedvem nem volt hozzá,meg szerintem a szelepfedél tömítés még a gyári.Fekete gumi,és a két szélén ahova a 650 van beírva,azt eltakarják a fülek mind a két végén.Csak azért kell megbontani,mert a hézagot ellenőrizném,meg folyik fentről az olaj.Majd ezt is máskor megnézem.
Mára ennyi jutott,szépen beosztjuk a munkát,nehogymá mindent megcsináljak rajta,azt unatkozom :D
Függőket kell még bezsírozni,mert érezhetően ragad,meg lógnak is,de januári a műszaki,úgyhogy ezzel most nem foglalkozom.

Kommentek

tunyi1986

Pocok és a képek hol maradnak? :)
Elég szépen haladsz a munkával,nem kell elkapkodni..
Amúgy ma Fantomeee apukája megtanított 1 trükkre..olaj leeresztõ csavart úgy tudod kiszedni,hogy meghúzod 1 picit még,és utána mikor megmozdult,akkor tekered kifele....próbáld meg! nálunk ma bevált ez a trükk (igaz hogy csak az ablak vezetõ sínt szedtük le..de hát csavar az csavar :) )

Sztancsik Viktor

Séf bácsi? :D Lehet túl sok South Parkot néztem, de nekem az a bácsi jut eszembe. :D
Olajleeresztõvel én sem tudtam megbírkózni olajcserekor, így inkább leszedtem az egész teknõt. :D
tunyi1986 #32023:
Hmm... lehet következõleg én is kipróbálom. :)

Gáspáry László

Érdekes amerre jársz, mindenhol növények nõnek ? :P :P
( Az milyen az a fulldokló ? Teljesen doklik ? :P :P )

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!