2009.04.27. Hétfő

Múlt hét csütörtökön volt sajnos idő a kenyszer szerelésre.Csajszi hívott,hogy rángat az autó,alapjárat nincs,és folyton leáll.Kondi gyanús.

Mikor a helyszínre értem,egyből kondit cseréltem,de járás közben szuszogást hallottam,főleg ha alapjáratra esett vissza a fordulat.Gondoltam csaknem likas valahol a rencer,vagy egy kígyó bújt el a burkolat alatt,és a motor hergelése a kígyóra is kihat :)
Nem ez volt,sem a kondi.Megszívtam,és amikor a karbit megfogtam,úgy hintázott,mint nagymamám a hintaszékbe.

Hopp karbi és talp jön lefelé,síkolás és tömítéscsere.Mázlimra volt a dobozomban,így nem volt gond,egyben a szelepfedél tömítés is cserés lett,mert valószínűleg még a gyári volt rajta,vagy valami faja cucc,mert fekete gumi szerű füllel rendelkező tömítő anyag volt,viszont a csere megérett,mert ahol a fedéllel találkozik,már nem volt anyag.Kilukadt.
Karbitalp,karbi síkolás után tömítés bezsírozva,szépen meghúzva már a helyén is van.Egyúttal a szelephézagot már nem tudtam megnézni,mivel már járt a motor,így ez későbbre marad.Beindítás után nincs remegés,rángatás,egyből alapjárat,és húz mint a bivaly.
A lényeg,hogy a szuszogás a karbi alól jött,mert a tömítés fele hiányzott,meg öregecske is volt már szegény.Most újra duruzsol,és több a kompressziója.

Tudtam,hogy lesznek ilyen hibák,mert tipikus,amikor keveset futott használt járműről van szó,olyan kezekben van,ahol nem értenek hozzá.
Tehát a hibát elhárítottam,és még anyázni sem kellett :D A fényszórókat is beállítottuk,mert a lökhárítókat világította.

De végülis amiért mentem,az a fényezés,illetve festés volt,mert a foltokat el kellett tüntetni a hétvégi esküvőre.Ez utasítás volt határidővel!A festés is összejött,csak mivel sötét volt,ezért csak felületkezelésnek könyvelem el :D

Jobb mint a felületi rozsda vagy a gitt nyoma...
maszkolás nem lett rossz ezen kell még javítani

Kommentek

KeMa

Wow! Talira hozzátok?

Laceeee

"foltokat el kellett tüntetni a hétvégi esküvõre"
Nem is mondtad, hogy lesz esküvõd :O
Mivel fújtátok le az autót?

Horváth András

Bakker, KG autóján megint újra kellett fényezni egy elemet? :O : o) : o) :D ;) :) Szép lett! :)

Tibee

Laceeee #32840:
Szerintem permetezõvel. :P > ;) :D

Laceeee

Tibee #32847:
vagy szivargyújtós kerékkompresszorral :D :D

Buszos Petya

Korrekt lett, messzirõl szerintem meg se lehet mondani, hogy javítva volt.

Pocok

Laceeee #32840:
Csajszi kevertetett festéket,de tényleg frankón eltalálták a színt.

Horváth András #32845:
:c)

Tibee #32847:
:D :D

Buszos Petya #32897:
Múlt héten nappal megnéztem a mûvemet,illetve vasárnap,és valóban alig lehet látni.Ha rendesen ki van maszkolva,akkor nem lehetne látni.Így,hogy kicsit ráködöltem a jó részekre is,ezért látszik,de egy erõs polír szerintem meghozza gyümölcsét :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!