2010.04.04. Vasárnap

Pár szót írok ide is.Sok minden nem történik,szerelni nem kell az autót,mert az bebaszna,a tankoláson kívül nem kell más bele.
Közeledik a kötelező szerviz,amit 15.000km-ként kell eszközölni.Ilyenkor átesik az autó egy diagnosztikán,lecserélik az olajat,a pollen szűrőt,a gyertyákat ellenőrzik,valamint a COMPUTERT kiütik,hogy a kötelező szerviz ikon ne villogjon.
Ilyenkor még átnézik minden rendben van e,nincs e törés,repedés,hiba a járműben.Külsőleg zajokat nem hallok a motor felől,így nem számítok sokkoló hírekre.

Tegnap este a munkából hazaérve leállítottam az autót,ma reggel a motor alatt egy nagy tócsa állt.Nem emlékeztem rá,hogy az ott volt e,amikor odaálltam,vagy az autó szülte ki magából.Átvizsgáltam a lehetőségeket,nem tőlem jött.Fellélegeztem.
Fogyasztást nem mérek,átlag 6-7 liter körül jön ki.Érezhető,hogyha nincs egy kicsit meghajtva,akkor nem ég ki rendesen a rendszer,ellustul,és nem úgy gyorsul,ahogy azt elvárnánk a három hengerestől.
Múlt héten volt egy hosszabb utam,és mikor este hazaértem,érezhető volt,hogy jobban megy,és rendesen szellőzik a rendszer.
Viccből Esztergomnál a gáti úton kipróbáltam a gyorsulást.Hát siralmas volt az első,mert érezhetően minél több gázt adtam neki,3500-as fordulaton a motor inkább fulladt,mint gyorsult volna.Több fórumon olvastam,hogy ez a fajta motor 3000-es fordulat felett kezd el húzni.Ezt én is tapasztaltam,de ezek szerint betesz neki a sokszor rövid út.A katalizátor mire eléri az üzemi hőmérsékletet,akkor állítom le,ezt naponta kétszer.Néha megkergetem pont emiatt,de ezek szerint ez kevés.Több kéne,de az már felesleges út számomra.
Visszatérve a gyorsulásra,az első 16mp fölé sikeredett,a másodikat nem mértem,mert repülő rajt volt,viszont sokkal jobban lendült neki,mint az elsőnek,nem volt megtorpanás,vagy fulladás.
Holnap valószínűleg Dunaújváros lesz a cél,megint megadatik,hogy ki kormoljam a rendszert.
Minden jól üzemel,egyedül a bal oldali ajtó kapcsolót kéne kicserélni,mert nem működik.Ha rajta hagyom a villanyt sípolni kéne ha kinyitom az ajtót,illetve a beltér világításnak is fel kéne gyulladnia,na most ebből semmi sem teljesül :)
De ez legyen a legeslegnagyobb baja :)

Még egy dolog.
A világításon megint állítani kellett,mert túl messze világított,és elveszett a fényereje a lámpáknak.Eddig sem vakítottam szembe,ezután sem fogok,és még én is látok.

ketten

Kommentek

KeMa

Kiütik a COMPUTERt? ököllel? a helyérõl az aszfaltra? :D :D :D

A nem bemelegedõ katalizátor nem csak azért nem tesz jót, mert korom nem ég ki belõle rendesen, hanem azért is, mert a katalizátorban nagy mennyiségû víz is keletkezik (a kipufogógázból), és ha még nem teljesen bemelegedett állapotban kerül leállításra, akkor nincs lehetõség, hogy elpárologjon. Így elég jól össze tud benne gyûlni tekintélyes mennyiség, ami nem csak duguláshoz, hanem a dob belülrõl kifelé rohadásához is tud vezetni :(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!