2010.10.12. Kedd

Lássuk a vasárnapot.Abszolut semmi kedvem nem volt kikelni az ágyból,és a napba bele sem gondoltam mennyi dolgom lenne,de úgy voltam vele,ha ezt a jó időt nem használom ki,akkor nagy marha vagyok.
Erőt vettem magamon,összeszedtem a cuccokat,beültem az autóba,és kimentem nagymamámhoz.Köpve nyelősen ment a dolog,de az utasteret muszáj volt kipakolni,ha festeni akarok.Megvettem amit szükséges,még a védő felszerelést is,egy olyan egybe szemüveget,hogy a rozsda és festék ne kerülhessen az egyébként is kezelés alatt álló szemgolyóimba :)

Az alvázvédő furcsamód nagyon könnyen kijött,és szerencsére csak felületi rozsda keletkezett,mivel az utóbbi sok esőzéstől valahol befolyt a víz,és minden elázott.Azt ne kérdezzétek hogy jött fel az alvázvédő,és mitől rozsdásodott,nem is érdekel,túl vagyok rajta.
A belteret fújtam ki először,hogy megszáradjon időbe.És ahogy a boltban elmondták,majdnem teljesen megszáradt a felület,pedig nyúlós,gumis érzést mondott az eladó.
Vettem 3 doboz alvázvédőt,olyan Dinitrolossat,csak lesz vele valami alapon.Hát lett,mind a három elment,de csak az autó felére jutott.Sebaj,eggyel több ok,hogy előbb abbahagyjam :D
Az utasteret gyorsan lezongoráztam,szép is lett,és estére,amikor pakoltam vissza,nagyjából megszáradt,de érezhetően ragad,és nem kenődik el.Na végre,ez kellett volna már az elején is.

Aztán jött az alváz.Kerékjárati íveket letisztítottam,majd kifújtam,mellette szinkronban a fékpofákat is kidobtam,mert amiket vettem a tavalyi vizsgára,nagyon kemények voltak.Lengyelbe a túra közben elöl kicseréltük,az most hátra került,és az újabbak kerültek előre.Persze a dobok is kombinálódtak.Fajányos lett nagyon,kemény,jól fog,viszont még a súrlódás melegedést okoz a kerék agynál.Majd ez is enyhül,a fabia-nál is ez volt.Aztán jött unokaöcsi segíteni,persze inkább hátráltatott,de így is jól éreztük magunkat,szerencsére a vége felé érkeztek,így nem kellett kapkodni a naplemente előtt.
Függőket is bezsíroztam az új zsírzómmal.Nagyon élvezem,ezt minden hónapban meg fogom játszani,az tuti!Ugyanitt vállalok zsírzást (200Ft anyagdíj fejébe) :D

Három off kép,amiről a napokban beszéltünk.A 8210-es,amit 2001-ben vásároltak,és a mai napig működik,bár pár évet állt,majd az 5110-es előlapok,amiben nincs benne a piros és a narancssárga előlap-Ez utóbbi dobozos,telefonon még nem volt :) Csak nem tudom hova tettem,a harmadik pedig az a telefon,amit Gdanskban sikerült összetörnöm.Napok kérdése,és ismét működik hála egy kijelző és előlap cserének.
képek:
Nem könnyű a gyermek fotózás :) ez az alja A 8210-em :) 5110-es előlap gyűjtemény

Kommentek

KeMa

Nekem is izzott a fékem, mikor összetettem, de nem múlt el magától :( Visszahúzórugót kellett cserélnem...


Koppány nagyot nõtt, mióta nem láttam! :)

Pocok

Nem csak hogy nagyot nõtt,hanem néha olyan erõ van benne,hogy engem is odébb rángat,meg szemtelen is. :)
De most élje ki magát,hogy mire felnõ egy kiegyensúlyozott lény legyen.De a kisautót mindig megnézi,úgyhogy a fertõzés átterjedt :D

obrotka gyula

Ez a padló már elég gatya és a küszöb sem lett szépen felrakva. Helyedben beruháznék egy komplett padlóra, aztán amikor lesz mani és kedv, akkor cserélném az alját.

8210 for president!
2001-ben elég komoly pénz lehetett még.

KeMa

Padlólemeznek korant kell ;)

Pocok

obrotka gyula #47846:
Ez a terv,de most úgy vagyok vele,amíg kívülrõl nem látszik,jó ez,és ha meg kell csinálni,akkor komplett csere,ahogy írtad.

Pocok

obrotka gyula #47846:
Én 2003-ban 15 000-et adtam érte,és baráti ár volt :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!