2011.04.11. Hétfő

Gyerekkorom nagy álma az udvaron áll.Tegnap reggel elhoztuk,futtában történt kb. egy hete,amikor KeMa szólt,hogy eladó a fecske.Viandr felhívtam,hogy megnézném,mivel az ő házuk aljában áll már egy pár éve,csak nagy fantáziát nem láttam akkor benne.Ma már annál inkább,mivel a mélyére nézhettem.
A szállítást nagy nehezen leszervezve,munka előtt reggel elszaladtunk érte,majd siettem melóba,annyi időm sem volt,hogy jobban átnézzem,de az már pár nappal előtte megvolt.

A mai napot rászántam,sikerült a burkolatokat leszedni,ami elég könnyen ment,mert majdnem az összes csavar laza volt,vagy hiányzott :) Motorikusan jó hangja van,és biztos jól menne,ha nem hiányozna annyi minden róla.Szerencsére többnyire olyan alkatrészek,amiket cserélni kéne,így ez nem olyan vészes.Összességében nincs rossz állapotban,hiányos,nem foglalkoztak vele,de abból kiindulva,hogy nagyon jó restaurálási alap,érdemes lesz vele foglalkozni.
Tervem,hogy idén még hajtós lesz,és a tél folyamán egy teljes felújítás vár rá,majd a tavaszi napfényben,egy homok sárga,és csillogó motor áll majd ki.Persze még messze van,de addig kiélvezem a lóerők erejét :D
Ma kis könyörgésre szépen indult,és ahogy járattam egyre könnyebben pörgött,a karbit is behangoltam,nem olyan bonyolult,még ha két csavar is van.A csattogás alapjáraton elég hangos,majd egy felújítás elhallgattatja.Egy 20 percet járattam,menni nem tudok vele a képen látható okból.
Viszont itt kérnék segítséget,hátha van valakinek nem használatos alkatrész,amitől esetleg megszabadulna,persze nem ingyen kérem.

-ülés,lehetőleg még használható
-gyújtáskapcsoló
-hátsólámpa,vagy csak búra
-gyújtás kulcs,gyári
-berúgó kar
-benzin csap

Ezek lehetnek jó állapotú használtak,vagy éppen új is,ha jó árban van.

kopaszodik :) ez itt gyárilag hogy van?? kirakodás gyári szín

Kommentek

Kopányi Sándor

Ezekhez a szekerekhez elég könnyû alkatrészhez jutni, gratula ;)

Lajoska

Ez nem ér, én akartam páncélost venni.

Hülyülök, gratula hozzá!

Buszos Petya

Gratula a gépállathoz! Alkatrészért érdemes bekukkantani a MOFA-Kerhez, azok az ilyen gépekre specializálták magukat.

Pocok

Kopányi Sándor #50481:
Lajoska #50482:
Buszos Petya #50483:
Köszi,nagyon régóta vágytam egy ilyen csettegõre,és ráadásul pont ilyen színben,mondjuk az okker volt az igazi,de ez jobb.
A Nagymezõ utcában van egy jó motoros bolt,de amibõl lehet a teljesen gyári alkatrészt szeretném,és ezek már nem olyanok.Holnap megyek be,és meglátjuk mit tudnak.Meg van a vatera is,de az elég lassú,meg ilyen alkatrészeket nem bíznék a postára.

KeMa

Pocok #50484: A nagymezõ alatt nem a zichy utcát értetted?

Gratula a géphez! Az én simsonom is járni fog már a hétvégén. Lehetne majd össznépi motorozást csinálni.

Pocok

KeMa #50485:
Igen a futár motor bolt.Régi vendég vagyok,csak nem simsonos problémám volt akkor :D
Sajnos szembesülök az árakkal,de igazából még ez sem vészes.Az össznépit már én is tervezem,de elõbb biztonságossá kell tenni,addig semmit.A biztit is meg kell kötni rá,bár nem tudom mikor viszem ki az utcára.Azért szeretnék összekukázni alkatrészeket,aztán majd szépen cseréljük újra :)

bexxter

KeMa #50485:
Pocok #50486:
A solymári gengszter simsonosok.. háhá.. :D D "Ford"dal az élen :D

viandr

Mondtam, hogy be lehet indítani :)
Majd megyek én is morozni, hátha addig elkészül a Romet pony.. Neked se kell sietni a schwalbival :)
Amúgy él még a "csikós-biciklis" mail címed?
(dierekt nem írtam ki rendesen)

Miszory Béla

A MOFA-kernél szerintem is kapsz mindent! Én is onnan rendeltem anno a mi Swalbe-nkhoz...
Tényleg szép állapotban van, gratula hozzá!És persze kitartást! Tud szívózni rendesen a masina ;) Egy tarcsi gyertya mindig legyen nálad!!! :)

KeMa

Pocok #50486: A futár-motorosbolt z jó. Üdvözlöm Molnár Petit, ha mész. Bár úgyse tudja már, ki vagyok... Rég dolgoztam motorosboltban :D

Kopányi Sándor

Pocok #50484:
1/
Én ma vettem Camping bicajt. :) (csak mert régóta vágytam rá :D )

Pocok

viandr #50488:
Igen él még,arra jött át a szerzõdés.A dátummal nem lesz gond,ha két hónap múlva kötöm meg rája a biztit?Még két napom van hivatalosan.Két gumi elkelt,kettõ szál szakadt,pénzt majd adom.Régi gumma kell?

Miszory Béla #50489:
Nocsak nocsak.Schwalbe mánia? :D Engem megfertõzött :D

KeMa #50490:
Inkább azt írd le hol NEM dolgoztál :D Folytatom a blogot minyá.

Pocok

Kopányi Sándor #50491:
Nekem is van,de két városi túra után lemondtam arról,hogy õt használjam :D Nagyon nehéz a verseny vázamhoz képest.

KeMa

Pocok #50492: Ha írtatok dátumot a papírra, akkor nagyon gyorsan kösd meg rá a biztit, különben a mabisz a saját tarifája alapján napi cirka 200 ft-os biztosítási díjat fog kiszámlázni.

Pocok

KeMa #50494:
Más hiba is van benne,úgyhogy majd ezeket javítva írjuk meg :)
Csak mivel ugye a biztosításon kívül mást nem kell papírozni,ezért nem tudom az eljárást.Végülis az a 2600ft nem egy nagy összeg :D

KeMa

Pocok #50495: Nekem 1000 Ft :)

viandr

Pocok #50492:
Õõõõ, privátban megbeszéljük a részleteket, bár nem vágom mitõl lett szálszakadásos, de akkor szerencsére idõben kiderült, mielõtt baj lehetett volna belõle.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!