Motortárogató

A tavasz még nem érkezett el,addig lehet bütykörészni a garázsban.Történt ma hogy elkezdtem szétválasztani a beteg váltót a beteg motortól.A váltóval ma nem foglalkoztam,inkább azon fáradoztam,hogy a motort megszabadítsam a burkolatoktól,ami majd a szinterezés útjára lép,valamint a furulyagumiknál tapasztalható olaj szivárgás meggátlása lesz a cél.A termosztátházzal kezdtem,azt könnyebb lebontani,meg a folyás ott van,kíváncsi voltam valóban onnan jön e az olaj.Valóban onnan jön,valamint a kettes gyertyánál is van egy kis szivárgás,amit nem tudok hova tenni,majd arra is sort kerítek.
Kitisztítottam a centrifugál szűrőt is,mert a két éveel ezelőtti motorfelújítás óta nem volt belenézve,de sok iszap nem volt. Leszedtem a karbit is,valamint a légszűrő ház felöli burkolatot,a hengerfejbe egy csavar tört csak bele. Az indító és a generátor felújításán gondolkodom még,már több éve bent vannak,baj még nincs velük,de ha most van kézben,akkor most újítom fel azokat is. A jövő héten beszerzem a szükséges alkatrészeket a hengerfejhez,és visszateszem a gyári himbasort is,mert az ami most van benne egy 20 ezret futott auóból vannak,de jobban kopog mint a gyári.A csavarok,és egyéb kiegészítők a tervek szerint sárgák lesznek,valamint  a váltó is felújítva kerülmajd vissza,addig egy tartalékos kerül fel.Bár kérdés mikorra lesznek ezek meg,és mikor lesz kész az autó,ebből kifolyólag kérdéses,hogy ebben az évben menni fogok vele. Első ütem a motor megjavítása,és kicsinosítása,a második a kasztni kijavítása,fényezése.

Az esztétikai hibákat tekintve a két évvel ezelőtti felújítás óta megtett közel 23000km alatt egy kisebb műszaki hiba sem volt vele,végig tette a dolgát,és most is csak azért szedtem szét,hogy a burkolatok is végre kinézzenek.




Kommentek

KeMa

Uh.... Motorgenerál óta nem volt az olajszűrő kitakarítva? Az igen.

hollo

A hengerfejet leszorító anyák alatti vastag alátéteket vizsgáld meg nagyon, akár nagyítóval is, találkoztam rengeteggel, ami televolt hajszálrepedésekkel. Ide beszivárog a motorolaj, ami a belső átmérőnél a tőcsavarra jut, ezen lecsorogva a léghűtés pedig szétteríti a burkolat alatt.....
Hat darab kifogástalan állapotú szükséges, 4 a szelepfedél alá, 2 a karburátortálca alá. :P

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!