hátsó ajtó tömítés

Az érdekes időjárás lehetővé tette az autóban a csónakázást.A sok eső,és a napokig tartó havazás miatt beázott az autó.Széria hiba,hogy a hátsó ajtó belső illesztésénél a tömítés nem a leggyáribb.Amióta megvan az autó beszivárog a víz,de sosem volt vészes,de az utóbbi időben a sok csapadék és a sok állás miatt alaposan beázott a hátsó taposó kárpitja,persze kapott az első is.
Sok utána olvasgatás után rávettem magam,mert későbbre is sok esőt mondtak,nem akartam úgy hagyni.És persze hogy kevesebbet használom,nem nézek bele állandóan.Takarítás közben vettem észre,hogy áll a víz az autóban,neki is láttam kimerni a vizet egy szivaccsal.Pár liter kijött szerencsére,és a délutánig tartó szellőztetés eredménye hogy elkezdődött a gyors száradás.

Másnap bevásároltam a tömítőt,megnéztem mit hogyan lehet leszedni,az ablaktekerőt nem volt könnyű,pedig nincs 2mp :D Na ahogy ezt is le tudtam szerelni,szépen fel lehetett hajtani a kárpitot.Persze a sok műanyag pöcök ami törős könnyen adta magát,és nem is tört el sok. Könnyen megtaláltam hogy hol folyik be a víz,mert az a rész koszos és penészes volt.Alaposan letakarítottam a felületet,a régi szigetelést is eltávolítottam,majd tiszta ronggyal tisztára töröltem a bekenni kívánt részt.Mondhatnám azt is hogy fugázni kellett. :)
A festék boltban éppen volt ilyen tömítő,ami erre a célra szolgál,csak kinyomó kellett ami minden háztartásban van :D Végig húztam a két lemez illesztésénél ezzel a tömítővel,majd újjal amennyire tudtam benyomtam a résbe,és simára húztam.Ahol nem volt tökéletes nyomtam egy keveset,majd amennyire engedte benyomkodtam a résekbe.
Eddig csak a bal oldalt csináltam meg,mert ott folyt be jobban a víz,a jobb oldal még várat picit magára.Kb egy óra alatt meg lehet mindkét ajtót csinálniu,ha tudod hova kell nyúlni és mit kell leszedni.

Kommentek

Mate

Sziasztok hasonlo problemam akadt 2004 ea fabia nemreg fedeztem fel.esetleg valaki tud tanacsot adni honan kezdjem

Mate

Tehat job hatso ajto also reszenel vetem eszre a tomiteseknel al a viz es a karpit aja nedves

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!