Motorbontás folytatás

Nem gondoltam,hogy ha egy járművet leállítunk,akkor ennyire gyorsan romlik le az állapota,és ez alól még az én autóm sem kivétel.Sajnos idő hiányában nem haladok úgy ahogy terveztem,de azért igyekszem vele gyorsanm haladni.Az hogy az Ultrabalatonra nem megyek polskival,az biztos,és hogy a Nyári találkozóra sem,az is,bár CsuTee bíztat,hogy addigra készen lesz.November óta egyszer gurult pár métert,azt is azért,hogy megmozgassam,meg áttoljam máshova,mert útban volt.A motorról tegnap lehúztam a burkolatot,a generátort,aminek csak egy tisztítás kell majd,a csapágyak nem zajosak.

És ha már a burkolat lejött,akkor jöjjön a hengerfej is,mert a furulya gumikat csak úgy lehet kicserélni.Most csak bontás volt,legközelebbi feladat az összerakás,de előtte az alkatrészek sárgítása,szinterezése a lépés.Múzeumi motor most sem lesz belőle,de igyekszem a lehető legjobbat kihozni belőle,és mivel utcán áll,és használni is szeretném,nem sok értelme van mindent kipolírozni,mert fél éven belül úgy is bemattul.

A burkolatokra egyébként is ráfér az új szín,mert eléggé lemállott már a gyári.A hengerfejet lehúzva az égés tér elég kormos,ráadásul amit szinte sejtettem,hogy mindkét hengernél gátrepedés van,az egyiknél igen nagy,tehát anélkül hogy nem javítom meg nem teszem vissza.Síkolnio nem hinném,hogy kellene,mert a közel  20 000km,amit a felújítás óta beletettem,az alatt nem hiszem,hogy vetemedett volna.
A dugattyúk is elég kormosak voltak,amiket letakarítottam.A hengereket nem húztam le,még az olajteknőt szedtem le,mert azt is szeretném szinterezni,olyan szép neon zöldre :D
A kasztniról most ne beszélgessünk,szerintem nincs olyan rossz állapotban mint ahogy az látszik,a küszöböket cserélni kell,talán a belsőket nem,de mivel azokon is van egy kevés rozsda,lehet nem kéne szaroizni.Az ívek külön téma,egyben biztosan nem fogom cserélni,inkább foltozom,még ha nem is jó.Ha komplett elemeket cserélnék,akkor az egész autót újra összetenném,amire most nem telik,és nem is akarom hogy olyan sokáig álljon.Inkább a futóművet újítom fel,mert arra is ráfér nagyon.
Ezt az elemet keresném akár bontottban is,ha valakinek van írjon!Csak ez a sarok kell. Ha nem nyalod meg... :D Szárad Ezért indult nehezen!! 770 A jól megérdemelt pihenés :DD a hüje....

Kommentek

Pocok

akoshotrod

ajjjaj nem fogsz unatkozi úgy látom. eléggé leromlott az állapota. :( az a küszöb nagyon csúnya.

CsuTee

Uhhh :D Ezek képekről sokkal súlyosabbak :D

Pocok

A küszöböknél inkább az lehetett a gond,hogy nem volt belül kifújva,és a vízelvezetés már az elején sem volt tökéletes.Tartott tartott,aztán egyszercsak ez történt.Ez van,szerintem csak kívülről csúnya,a többi rész nem ennyire vészes.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!