Archívum: 2007 (9)

Tevékenységtérkép

2007.12.25. Kedd

Újabb tény,hogy a Busos által kapott remek kis váltóm haldoklik.Mindenhonnan folyik az olaj,és a kettes szinkrongyűrű szintén nem látja el a régi funkcióját.Tervem,hogy a maradék tartalék két váltóm egyikét átmenetileg beleteszem,addig a most fentlévőt darabokra szedve felújítom.Kérdés,hogy utána hogyan fog működni.Folyik e majd az olaj,vagy sem.A két féltengelynél folyik és a ricnis tengelynél.Meglátjuk milyen lépéseket tudok tenni az ügy érdekében.

2007.12.22. Szombat

Szomorúan látom ismét be,hogy a tank körül megint folyik a gázolaj :(
Most már nem kizárt,hogy vagy a jeladónál van repedés,vagy pedig a benzincső szivárog.Elég szita voplt,amikor megnéztem.De nem tudom elhinni,hogy egy alig öt hónapos cső így szétmenjen :(
És hogy mikor tudok alámenni azt sem tudom,mert ilyen fagyban én nem bújkálok alatta.Tank megint le,aztán fel,majd megint le,mert nem stimmel valami,majd újra le,mert lecsúszott...
Miért nem tudták ezt jobban megoldani :( Ehhh
(ma nagyon negatív vagyok,és jogosan :D )

2007.12.19. Szerda

A napokban keveset járok vele.Viszont ami nagyon elszomorít,hogy az első szélvédőnél beázik,és a víz ráfagyasztotta a szőnyeget a padlóra.Tudom,hogy ez nagyon nem jó,de nem tudok vele most mit csinálni :(
És legjobb esetben is csak tavasszal tudom kiszárítani az autó belsejét :( A szélvédőnél nagyjából megvan a hely,ahool befolyik a víz,de úgy gondolom,hogy ahhoz ki kellene venni az üveget,és rendesen aládolgozni.Ezt a nyár végén már egyszer megtettük,de nem sokat segített.
A fogyasztást még nem tudom mihez viszonyítani.
Pocok @ . Fiat 126 P . Szólj hozzá!

2007.12.16. Vasárnap

Ma nem mentem sokat az autóval,de az új tank első üzemanyaga elfogyott,így a mai gyalogtúrám után elmentem tankolni.A múltkor ugye kapott az autó egy új gyújtás elosztót,aranyos kis kondival.Strobival beállítottuk az előgyújtást,de ahogy teltek a napok egyre elégedetlenebb lettem,mert emelkedőn nem húzott annyira,és indításkor a szivatónál nem nagyon akart felpörögni.
Szóval tankolás után úgy döntöttem feladom a gyári 10 fokot,és adok neki,mert tudom,hogy ez az autó úgy ment a legjobban,hogy 11-13 fok volt az előgyújtás.Beállítottam fülre,és tényleg sokkal jobban megy,ha odalépek,akkor eléggé megugrik a szekrény.
Remélem a fogyasztásom is visszaugrik az átlagosra.
Pocok @ . Fiat 126 P . Szólj hozzá!

2007.12.14. Péntek

A tankcserét mára állítottuk,mert haverom is csak ma ért rá,és eléggé zavart már a folyás.
Az életben nem szenedtem még ennyit a tankkal,jópárszor le kellett venni,meg szívtam is,mert kétszer kellett hazamennem elég távolról,mert útközben derült ki,hogy otthon hagytam egy két fontos dolgot,például a benzin beöntő csövét :D
Az nem árt ha ott van.
A régi tankot könnyen leszedtük,a jeladó is viszonylag könnyen adta magát.Viszont mikor kiszedtük,nem gondoltuk,hogy ilyen hosszú lesz a mérő része :P
A hólyagban viszont volt egy kis benzin,ami nem olyan jó,viszont a műszer így sem csal sokat,így meg sem próbáltuk kiszedni onnan.Ennek tudatában indítom be az autót.Vettem új tankot,új beöntő csövet,anyacsavarokat és alátéteket.A jeladónál is új anyák kerültek alátéttel,valamint jeladó tömítést is újat tettünk,bár a régi jó állapotban volt.De mivel még nem volt leszedve,nem láttam,inkább vettem,hogy ne kelljen azután rohangálni.Célszerű minden ilyesmit beszerezni mielőtt neki kezdünk,ne a közepén essen le az állunk,hogy ezt most hogy oldom meg,mert az autó már darabokban van.
Szóval minden könnyen adta magát,a beöntő cső szórakozott velünk elég sokat,mert annyira rosszul van megoldva az elvezetése,na meg az örökös jeladó kábel felcserélés :D
Erre mindig oda kell figyelni,meg kell jegyezni,mielőtt leszedjük.A másik meg a benzincső!!Ne a visszafolyót kössük a szívócsőre :D Emiatt előfordul,hogy begyakoroljuk a tank fel és le vételét :D
Lekentem alvázédővel a tankot és a tank feletti kasztnirészt,majd a legégén a tank alját.Ki tudja meddig tart ez,de én megtettem amit lehet a korrodálás ellen.
A régi tank alja belül elég retkes volt,olyan sárgás lepedékkel volt teli,amit az akvárium érlelése következtében tapasztalhatunk.A tank rögzítésénél adtam neki jó nagy alátéteket,hogy jól odafogja a kasztnihoz.
A régi tankból átöntöttük leszűrve az új tankba a benzint,és indítottam.
És persze a poént a legvégére hagytam,a magas fogyasztást a benzincső szívó ágának kirepedése okozta közetlenül a tank csatlakozása után.Ez számomra érthetetlen.A benzincső a nyár elején lett cserélve,és direkt jó minőségűt kértem,na ezt kaptam :(
Levágtam az egészséges részig,és azt hiszem tavasszal csőcsere lesz ismét.

Pocok @ . Fiat 126 P . 1 fotó . 5 komment

2007.12.12. Szerda

Tegnap ránéztem a szűrőre,és elég retkes volt.Ma kicserélem,van tartalék.Ezzel is csökkenhet a fogyasztás,vagy jobban megy tőle,vagy egyenletesebb lesz a motor járása.Vagy mindez így egyszerre :D
Pocok @ . Fiat 126 P . Szólj hozzá!

2007.12.11. Kedd

Ma végre összejött a szerelőmmel a gyújtás elosztó csere.Még két hete bevittem hozzá a régit,ami igencsak kotyogott.Felújította,kapott új megszakítót,és azt tettük most be.A cserére azért volt szükség,mert szaggatott az autó,és a fogyasztás igencsak drasztikus lett.Ez utólag derült ki,hogy az üzemanyag minősége is rásegített a magas fogyasztásba.Most a gyújtás jó,jól is megy a szekér,és máshol tankoltam.Meglátjuk mi lesz.
Még egy tank cserét kell véghez vinni,és akkor teljes a paletta,nem folyik el sehova a benzin,csak a karbiba :)
Pocok @ . 2 komment

2007.12.11. Kedd

Most,hogy végre sikerült újra bejelentkezni,tudok írni pár sort ismét,és fel tudom jegyezni mi történik az autóval.
Persze jobb lett volna,ha a legutóbbi bejegyzés után folyamatosan tudok írni,mert az autó,abban az időben ment át a legtöbb változáson.A nyár eleji lakatolás sorozat,és a fényezés folyamata is jó lett volna,ha ide kerül,de ez így jött ki.
A lakatolás után majd egy hónap telt el,míg a fényezőhöz került.Sajnos nem tudta előbb vállalni,így a nyári talira sem jutottam el vele.
A fényezőhöz darabokban vittük lábon.Szinte csak a futómű maradt,és a motor,mert nem jött össze,hogy eleve úgy vigyük oda.
A motort a fényezőnél szedtük ki két hét múlva.Akkor már át volt csiszolva az autó,és ki volt gittelve.A motor kiszedése másfél óra volt.
A fényezők másfél hónapig dolgoztak rajta,és meg kell valljam nem tartom soknak ezt az időt.Legalább alaposak voltak amennyire az anyag engedte.
Amikor az egész autó kész lett,bátyám Ladájával vontattuk a város egyik égéből a másikba,illetve városon kívül.
Haveromhoz vittük,ahol garázs és akna is van,és persze nyugodtan tudtunk dolgozni.Az autót két nap alatt tettük össze.Első nap a motor átnézése,majd a helyére emelése volt,második nap pedig a kasztnival foglalkoztunk.
Második nap estéjére teljesen kész volt az autó,a próbakör is megvolt,de izgultam hazafelé,hogy lesz e vele valami.Szerencsére semmi nem volt vele,ugyanúgy ment,mint előtte.

Pocok @ . Fiat 126 P . 1 fotó . 5 komment

2007.02.22. Csütörtök

Ma a motortartó rugót,meg a gumikat cseréltem ki.Tavaly nyáron az összerakás után menet közben ha valami útegyenetlenségen mentem át,egy nagy koppanást lehetett hallani.Sokáig nem tudtam mi az,de pár hete kiderült,hogy a rugó már elfáradt,és ha egy bukkanón átmentem,akkor a kipufogót rögzítő csavar a rugó fészkének vágódott.Elég kellemetlen hang.
Pocok @ . Fiat 126 P . Szólj hozzá!