Archívum: 2009 (16)

Tevékenységtérkép

2009.11.26. Csütörtök

Annyira szép idő volt a napokban,muszáj volt valamit szerelni.Rég olajoztam össze a kezemet,így elkezdtem féket javítani.
Sajnos ez nem unalom űzésből pattant ki a fejecskémből,hanem mert a hatóság nagy úr.
Mondjuk tervben volt a csere,de nem mostanában gondoltam,hogy meg kell ejteni.Így hát futottam egy bevásárló kört,beszereztem amit kell.Aznap még neki is álltam,tényleg minden simán ment,kisebb ütlegelésre azért szükség volt,mert ugye ez egy kispolszki :)
A jobb elsővel kezdtem,majd a hátsóval folytattam.Hátsó dobot nehezen tudtam feltenni,mert a kézifékkar a régi pofákhoz volt állítva,és teljesen meg volt feszítve a bovden.Ez már csak a legvégén derült ki,amikor már kezet mostam és a bibliát lapozgattam.
A bal első következett a jobb oldal után.Itt elkezdődtek a gondok,ugyanis észrevettem,hogy a hátsó dugattyúból szivárog a fékolaj.Nézegettem mekkora a baj,aztán benyomva a hátsót,az első dugattyú kiugrott :D Meglepődtem,és érdekesen néztem,hogy ez mi az anyja volt.
Innentől dőlt az aznapi fékpróba,mert a munkahengert is cserélni kellett.Valahol éreztem az utóbbi időben,hogy nem rendesen fékez,mert erősen jobbra húzott.
Tegnap apum kicserélte,szerencsére minden simán ment,nem volt gond,ma pedig a bal első fékpofa és dob is a helyére került,talán a legszebben mint a többi.
Jobb hátsót csak erős ütögetésre és rugdosásra tudtam a helyére bírni,de utána minden klappolt.
Dobok,és kerekek helyére kerülése után légtelenítettünk,kellett is.Bal hátsó munkahenger is szivárgott,de nem annyira vészes,így majd tavasszal kerül rá sor,az olaj is fekete volt,ami kijött,így az is kehes.
Légtelenítés után próbakör,finom fékezéssel,kisebb szünetekkel,hogy ne melegedjen túl a dob.
Aztán pár satufék,finom fék,meg kézifékes gyakorlat után elkönyveltem,hogy ez sikerült.Nem húz semerre,szépen fog,csak a kattogások zavarnak,amik vagy a csavarok miatt vannak,vagy a fékpofák miatt,amíg nem kopnak be.
Bejelentem ismét műszakira,és szépen át fog menni csillagos ötössel :)
Örülök neki,hogy simán ment minden.

Gyári fékdob került fel mind a négy tengelyre,utángyártott szerintem jó minőségű pofákkal,és olasz fékmunkahengerrel.A fékolaj DOT3-as,mert nagyobb minek.
Pocok @ . Fiat 126 P . 7 fotó . 15 komment

2009.09.30. Szerda

Utóbbi időben sajnos nagyon kevés idő jutott blogolásra,ezért a jövőre tekintve nem ígérek semmit.
Sok minden történt,aztán valahogy leálltak az autóval kapcsolatos események.Megjártam minden hiba nélkül Lengyelországot.Cirka 2600km-re sikeredett.A többiekkel ellentétben nyugodtan,kirándulós tempóban mentünk,és a találkozóig minden nap aludtunk kempingben,hogy pihenten vezessünk tovább.Látni való is volt bőven az úton,kár lett volna mellette úgy elmenni,hogy nincs idő megnézni.Sajnos Gdansk-ból is keveset láttunk,azt is sötétben.
A túrát megelőzve bevásároltam alkatrészekből,hogyha bármi van az úton,legyen csere alkatrész.Hollo-nak köszönöm a váltócserében nyújtott segítségét,jó kis nap volt az is.
Amit sajnos visszaépítéskor vettünk észre,hogy a belső főtengely szimeringnél dől az olaj,de már nem szedtük vissza a motort hogy kijavítsuk,az most várat magára.
Szép egy hetet töltöttünk Lengyelóniába,mindenféleképpen visszatérek a kisautóval.Amerre mentünk megállt az élet,nagyon megnéztek,mosolyogtak,integettek.A tengerparton egy nagyon tiszta kempingben szálltunk meg,amikor elindult a három autó,az emberek tapsoltak,és éljeneztek mint a Tour de france-on.Ez is nagyon nagy élmény volt számunkra.

Le a kalappal az autóm előtt,bár nem kételkedtem benne soha,megint elvitt egy távoli pontra,amiben mások kételkedtek.
Pocok @ . Fiat 126 P . 3 fotó . 3 komment

2009.04.27. Hétfő

Múlt hét csütörtökön volt sajnos idő a kenyszer szerelésre.Csajszi hívott,hogy rángat az autó,alapjárat nincs,és folyton leáll.Kondi gyanús.

Mikor a helyszínre értem,egyből kondit cseréltem,de járás közben szuszogást hallottam,főleg ha alapjáratra esett vissza a fordulat.Gondoltam csaknem likas valahol a rencer,vagy egy kígyó bújt el a burkolat alatt,és a motor hergelése a kígyóra is kihat :)
Nem ez volt,sem a kondi.Megszívtam,és amikor a karbit megfogtam,úgy hintázott,mint nagymamám a hintaszékbe.

Hopp karbi és talp jön lefelé,síkolás és tömítéscsere.Mázlimra volt a dobozomban,így nem volt gond,egyben a szelepfedél tömítés is cserés lett,mert valószínűleg még a gyári volt rajta,vagy valami faja cucc,mert fekete gumi szerű füllel rendelkező tömítő anyag volt,viszont a csere megérett,mert ahol a fedéllel találkozik,már nem volt anyag.Kilukadt.
Karbitalp,karbi síkolás után tömítés bezsírozva,szépen meghúzva már a helyén is van.Egyúttal a szelephézagot már nem tudtam megnézni,mivel már járt a motor,így ez későbbre marad.Beindítás után nincs remegés,rángatás,egyből alapjárat,és húz mint a bivaly.
A lényeg,hogy a szuszogás a karbi alól jött,mert a tömítés fele hiányzott,meg öregecske is volt már szegény.Most újra duruzsol,és több a kompressziója.

Tudtam,hogy lesznek ilyen hibák,mert tipikus,amikor keveset futott használt járműről van szó,olyan kezekben van,ahol nem értenek hozzá.
Tehát a hibát elhárítottam,és még anyázni sem kellett :D A fényszórókat is beállítottuk,mert a lökhárítókat világította.

De végülis amiért mentem,az a fényezés,illetve festés volt,mert a foltokat el kellett tüntetni a hétvégi esküvőre.Ez utasítás volt határidővel!A festés is összejött,csak mivel sötét volt,ezért csak felületkezelésnek könyvelem el :D

Jobb mint a felületi rozsda vagy a gitt nyoma...
Pocok @ . 3 fotó . 7 komment

2009.04.22. Szerda

Ma egy újabb lépés történt.A már napok óta hurcibált frissen szerzett váltómat végre kitettem nagyszüleimnél a fészerbe.Több hely lett a hátsó ülésen :D
Közeljövőben átnézem,tömítéseket cserélek,meg lepasztázom,és olaj kerül bele,mert egy csepp sincs benne. Aztán a lecserélt már igencsak elhasznált lökösöket elővettem,és elkezdtem lebontani,szétszedni,hogy a még használható darabokat kiválogassam.Nem sok mit ne mondjak,viszont a boltba megmutatva ilyet nagyon már nem lehet kapni.Viszont tartó konzolt lehet,meg renccámvilágítást is,csak már az sem teljesen gyári,és a régit csak letörve tudtam leszedni,bármennyire is szerettem volna egyben.
A műanyag erősen kukás,mert törött is,meg nagyon kopott.Ilyet nem teszek inkább fel,vadászom,azt csak lesz valami másik préda,amit fel lehet tenni.
És képek:
Pocok @ . Fiat 126 P . 5 fotó . 7 komment

2009.04.20. Hétfő

Egy új nap.Korán kinyílt a csipám,mint azt már írtam,hogy minnél előbb nekiállhassak a rekonstrukciónak.
Sikerrel zártam a napot,szereztem egy zsír váltót,és van rajta minden ami kell,valamint egy szőnyegkárpitot lábak alá,a fólia még rajta volt az öveknél,és a szélvédőt abból az autóból,amibe 47000 km volt.Sajnálom is egyben,mert egy rozsda nem volt rajta,a km óra spirálról is én vágtam le a plombát :(
Vérzett a szívem bontás közben,mert én szedtem ki a kasztni alól a váltót,de így legalább egy darab megmaradt belőle,illetve több,mert annyira egyben volt a donor.És most a szokásos képek...
Pocok @ . Fiat 126 P . 3 fotó . 13 komment

2009.04.15. Szerda

Tegnap kicserélődött a jobb hátsó kerékcsapágy.Végre hallom a váltó korcogását,meg néha a motort is alapjáraton :)
Erősen el volt kopva már,és az mégjobban rátett,hogy amikor ismét lelazult a nagy csavar a hardinál,úgy megtéptem,hogy belilultak a  görgők :D
Egy a lényeg,most ismét halk az autó,beszélgetni is lehet menet közben.Az egész művelet háromnegyed órába telt,persze azért,mert nem én csináltam.Nem hiszem,hogy nem tudnám megvsinálni,de az egy dolog,amit én nem merek bevállalni.És most képek.Sok nincs,de legalább kevés.
Pocok @ . Fiat 126 P . 4 fotó . 8 komment

2009.04.15. Szerda

Tehát akkor a folytatás.Motorról persze elfelejtettem,mert tesóm nyugtatott,hogy majd később fotózzam le.Hagytam a dolgot későbbre,aztán el is felejtettük.Viszont ami kép készült...
Pocok @ . Lada 2105 . 5 fotó . 10 komment

2009.04.12. Vasárnap

A Lada folytatása.A fék generál és a leműszakizás után nagy esemény következik.Kiderült,hogy a benne lévő 1300-as motor haldoklik,javítani csak generállal lehetne.
Ebből eredően a motorja kikerült pihenni,és amíg ezeröcsi fényezés és összerakás alatt áll,megkapja az ő motorját.Nem csak ezerötös motor került bele,hanem 50 kiömlő herült rá.Sajnos elvesztette az igazi hangját,de annál harapósabb és öblösebb lett.4. sebességben viszi a 170-et,és ötös váltó van benne :D
Nem hiába olyan szaki csinálta,aki legalább 30 éve Ladával rallyzik :D
Képek szerintem holnap lesznek,mert akkor lesz alkalmam rá :)
Pocok @ . Lada 2105 . 3 komment

2009.04.11. Szombat

33386 km
Mára terveztem Séf bácsi átnézését,mert a hetem kész káosz volt,nagyon kevés időm volt,örültem,hogy este hazaértem,ráadásul BöRDit is csak szerdán kaptam vissza.Volt vele kis gebasz,és pár napot szerelőnél töltött.Hiányzott,de most már minden rendben van :)
Tehát ma átnéztem a zöldet.Nem nagyon emlékszem mi a sorrend,mert a kékkel is foglalkoztam párhuzamban :D
Nade a lényeg:kicseréltem az ékszíjat,mert egyrészt csúszott,annyira laza volt,meg a szélek kicsit kopottak voltak.Nem tudni mikor cserélték,inkább kicseréltem.feszesség jó,mostmár a töltéssel sincs gond,mert eddig nem volt tökéletes.Kicseréltem a levegőszűrőt,mert az holt retek volt.Még a piros műanyagos volt benne,nem tudom a gyárban tették még bele,vagy azóta kicserélték e,de tény,hogy nagyon piszkos volt,és már majdnem növények is nőttek rajta,mert annyira poros volt :)
Meg a motor járása is fulldokló volt,ez is annak tudható be,hogy kevés levegőt kapott.Kicseréltem a benzin szűrőt is,mert az sem mai,bár az látszik,hogy cserélték a benzincsővel eggyütt,mert a cső puha,nem az a megkeményedett szar.Így a szűrőt is viszonylag egyszerű volt cserélni,a régi már koszos volt,meg elég labirisan volt bekókányolva.Ezt is pipálhatjuk.Bár az előző tulaj lányának a barátja nagy szaki,ő szerelte,és azért látszik,hogy ért hozzá,mert amik cserélve voltak nem voltak befaragva,kivéve a szűrő,amit az előzőekben olvashattál.
Megszakítóhézag is pontosan annyi amennyinek kell lennie,zsírozni viszont nem zsíroztam be,mert a múltkori szerelésnél havernál maradt,így a tengelyt még be kell zsírozni.
Olajat szerettem volna kicserélni,de valaki beheggesztette azt a kurva leeresztőt.Persze nem szószerint,de nem értem az anyjáért kell így megtépni!!!! :@
Tehát az elmaradt,pedig csúnya az olaj,azt mihamarabb pótolni kell.Szelephézagot sem néztem most meg,mert sok kedvem nem volt hozzá,meg szerintem a szelepfedél tömítés még a gyári.Fekete gumi,és a két szélén ahova a 650 van beírva,azt eltakarják a fülek mind a két végén.Csak azért kell megbontani,mert a hézagot ellenőrizném,meg folyik fentről az olaj.Majd ezt is máskor megnézem.
Mára ennyi jutott,szépen beosztjuk a munkát,nehogymá mindent megcsináljak rajta,azt unatkozom :D
Függőket kell még bezsírozni,mert érezhetően ragad,meg lógnak is,de januári a műszaki,úgyhogy ezzel most nem foglalkozom.
Pocok @ . 3 komment

2009.04.06. Hétfő

Ma mentem vele közel 80km-t.Halk,kecses kis járgány,mint már írtam a váltás határozott és kényelmes.Lehet nem adom oda a gazdájának :D
A kormány is nagyon jó,bár furcsállom,hogy januárba vizsgázott,és a függőcsdapszegek kotyognak.Érezhetően kottyannak.Viszont zsírozni kell,mert korcog ha tekerem.Tuti ki van száradva.A kuplung elég kemény,fájt tőle a lábam az enyémhez képest.
Holnap elvégzem a kötelező szervízt,átnézek amit lehet,bár nincs BöRDi,így szerszámok sincsenek.Szerdán már Ő is itthon lesz,és lesz csoport kép is.Furcsa ezt írni,de beteg vagyok amióta nincs autóm :( (péntek).
Szerdán már visszakapom remélhetőleg,és meggyógyulok!
Pocok @ . 4 komment

2009.04.06. Hétfő

Ma egy lépéssel előrrébb vagyok a kivitelezésre váró Gyári Kinézet-re (később csak GYK)nevezett projektemtől.
Nem gondoltam volna,hogy ekkora fordulatot vesz a dolog,mert egyik kedves barátomtól olyan ajándékot kaptam,amit álmodni sem lehetne.Hogy lerántsam a leplet egy hátsó lökhárítóról van szó.Teljesen új,autón még nem volt,csak műanyag,de ez is haladás,és ráadásul gyári.Ilyet elképzelni sem lehet.Állítólag az előélete arra épül,hogy egy lomtalanításon lett kigubizva,azóta egy pincehelységben pihent,és arra várt,hogy hozzám kerüljön.Kár,hogy első nincs,de nem elégedetlenkedem,mert ez is nagyon megható számomra!
A régi lökhárító,amit szerencsére még nem dobtam ki,szépen lefejtem,a vasakat rendberakom,és úgy kerül majd végleges helyére :)
A projekt folytatódik.

És akkor képek:
Pocok @ . Fiat 126 P . 2 fotó . 16 komment

2009.03.31. Kedd

Volt ismét élményem.Múlt héten a Börzsnybe kellett felmennem megbeszélésre.Miután lezajlott,gondoltam megnézem a házat ahova járni szoktam a barátaimmal.Megkerülve kezdtem rádöbbenni,hogy itt még nincs tavasz,és a hónak is nyoma van,csak nem a felszínen,hanem a fű alatt  :/
Erre mit mondjak,kezdtem érezni,hogy nyivákol az autó,jobban mint szoktam,és a lendület is fogyott.Bár lépésben haladtunk,mivel nézelődtem,már hova is nyomjam neki,ráadásul egyesben voltam,lendület nuku,ha gázt adok csak elkapar.Ügyesen lavíroztam,és bíztam abban,hogy a lendület nem hagy el,de valahogy máshogy szeretett volna alakulni.Nem szeretek sárba menni vele,de ez most nagyon összejött.Előttem tócsa várja a találkozást,ezt kikerülni lehetetlen,mert mellettem fák,bokrok.Ha pedig lemegyek az útról még rosszabb lehet.Bevállaltam a tócsát,volt már nagyobb is.A kis lendület miatt nem jött be a számításom,a túl partja is meredek volt,így bent maradtunk.Próbáltam nagy gázzal,próbáltam kis gázzal,nem maradt más,mint a hinta.Ez nálam mindig bejön.
Sikerült a jobb hátsó kereket jól elásni,majdnem tengelyig,de lehet azt is elérte.Jó két-három perces hintáztatás után sikerült kimászni,de az sem volt elég,mert ahogy kilendült a mély tócsából,a gumik mintája annyira megtelt sárral,hogy a következő jelenetben ismét megállt az autó,és csak kapart.Kezdődött a hinta megint,és centiről-centire haladva nagy nehezen rá tudtam menni egy füvesebb,avarosabb területre,ami biztos támpont volt.
Izgalom: 6
idő:4
autó: 10
sár:10
jókedv:7

Aznap elautóztunk 200 km-t,bejártuk a Börzsönyt,voltunk Szlovákiába is,a fogyasztás ismét bizonyított,most nem szabad hozzányúlni semmihez,mert 5,6 liter nem rossz,és jól indul,jól megy,tehát CsuTee már eldobtam a kiscsavarhúzót és a 13-as villást :c)

Videó az esetről:
http://www.youtube.com/watch?v=2PU41GbjjHI

Képek:

Pocok @ . Fiat 126 P . 3 fotó . 26 komment

2009.03.25. Szerda

Tisztelt egybegyűltek!

Az autó egy újabb fontos állomására érkezett.Átléptük a bűvös 162000 km-es küszöböt,ami sajnos megint este következett be,úgy,mint a 161000.A 160000 ezres szerencsére napközben,így videjó is képszülhetett róla,fényképre most nem emlékszem.Ezeket mind meg szeretném osztani az olvasó közönséggel képek formájában,sőt egy fotó kiállítás sem kizárt :) :)
Mára csak ennyi,de lesz még mit bejegyeznem,de most nincs rá időm.De ígérem mindent részletesen leírok.
Addig is viszont látásra!
Pocok @ . Fiat 126 P . 2 fotó . 6 komment

2009.03.03 Kedd

Midőn szép napon,mikor a Napocska is megmutatja erejét,keltem úgy,hogy ma szerelni fogunk.Felébredtem hát,összeszedtem magam,majd a szereléshez szükséges eszközöket,bevágódtam az autómba,és irány a nagyszülők háza,ahol van hely a bütykölésre,olajozásra.

Benzinszintjeladó cserére adtam a fejem,már előre készültem a nyugtatókkal,de furcsa mód olyan simán ment minden,mint a szülőszobában :)
Ilyen sem volt még.A tankot egyedül szedtem le,nem tört bele semmi,nem esett le semmi,a jeladó cseréje is nagyon simán ment,és a visszarakás is egyedül ment,és hát JÉÉÉ a kábelt sem fordítva helyeztem rá.Ilyen sem volt még,annyit mutat a jelzőm,amennyi benne van,és ha teletankolom,akkor nem szalad utánam a benzinkutas a porral oltóval!Éljen lehet rángatni az autót,hogy több férjen bele :)

A szuszogót is méretre vágtam,mert Decemberben fel lett rakva,de nem vágták le,akik beletették,így csúnya törés volt benne.Mostmár nincsen!

A felnik festésével is körbeértem,képet sajnos nem tudok feltölteni,mert állítólag nem szabályos kép.Egyszer csak lesz róla kép,mert szép lett,még engem is meglepett.Közben kapott régi,de hozzá illő fém dísztárcsát is,ami mégjobban feldobja a kerekeket.Mást nem,majd pikázára feltöltöm,aztán bekaphatja a internyett :)
Itt a mese vége.

2009.01.24. Szombat

Újra váltót kellett cserélnem.Tesóméktól hazafele hallottam először egy furcsa,halk kerregő hangot.Ez főként akkor jelentkezett,amikor negyedikbe váltottam.Teszteltem tovább,mert nagyon érdekelt,hogy a hang honnan jön.A motorból,a futóműkből,a kuplungtól,vagy a váltóból.Két nap alatt kiderítettem,hogy a váltóból jön a mostmár hangosodó kerregő hang.Ez a hang pár nap múlva már annyira hangos lett,hogy igen kellemetlen volt az utcára menni vele,de sajnos mással nem tudtam dolgozni menni,így addig járt a korsó a kútra,amíg le nem robbant.Pár nappal a hang kezdete után a munkahelyemről már nem tudtam hazajönni,mert a kerregő hang már minden sebességben jelen volt,még üresben is!Aznap hazavontattak,egyben ez azt is jelentette,hogy nem tudom tovább használni,megkapta a kegyelemdöfést.

Sikerült erre a hétvégére összehozni a váltócserét,mert úgy éreztem ezt hétvégén nem tudom megoldani,hogy a benne lévő váltót megjavítsam,ezért döntöttem a csere mellett.Szerencsémre volt is,ami egész jó állapotban volt/van.
Reggel áltunk neki ketten,később már hárman dolgoztunk rajta,hogy minnél hamarabb túllegyünk rajta.Minden egész könnyen ment,és fűtött garázsban volt szerencsém a szerelést végrehajtani,hála kedves cimborámnak,aki éppen építkezés alatt ál,és egy szép nagy garázsban dolgozhattam úgy,hogy senkit nem zavartam.Bár zajjal nem járt a dolog,kisebbkosszal igen.Felavattuk a garázst :)
A szereléssel estére lettünk kész,szép kényelmesen,figyelmesen dolgoztunk.Másik két autóra is jutott idő a végén.A váltócsere folyamatával nem fárasztanám a kedves olvasókat,aki nem tudja milyen folyamata van,kérem olvassa el az ide vonatkozó részét a biblában :)
A váltócsere nagyon sikeres volt,elsőre minden klappolt,és a próbakör is azt bizonyítja,hogy ez a váltó jobb állapotban van,mint az én régim.Sajnálom,mert az sem volt rossz,de még meglátom felújítom e.Esetleg aki tudja írja meg nekem kérem,hogy ahátsó része,illetve az első,ami a váltóösszekötő felé van,az a része cserélhető e,mert a mostaniban nincs benne a tolatólámpa kapcsolója.
Most minden vátlás határozottabb,halkabb lett,és az önindító kapcsolójának tisztítása is újat varázsolt belőle,mert most sokkal jobban teker.Hiába,ami tele van oxidálódással,és kosszal,ott nem lesz rendes áramellátás ;)

Egyéb okból ide nem tudtam képet tölteni,így a pikázára tettem fel őket.Pár kép sajnos homályos,ezért elnézést kérek,de a gép sehogysem fogadta el a fényviszonyokat :(
http://picasaweb.google.hu/bagolykopet/Valtocsere#

2009.01.31. szerda

Mi mással zárhatná az ember az évet,mint autószereléssel,és nem egyszerű művelettel,bonyolítva a dolgokat,hogy alá kell feküdni,mert ott van gebasz.Tényleg hadilábon állok a menesztővel és a hardyval.Na jó ezt annyira nem hangopztatom,mert rég volt ilyen jellegű problémám,de akkor nagyon.Akkor egy pancser szerelte az autót,kihagyott egy hézagolót mindkét oldalról,és a kerekek az aggyal együtt úgy kotyogtak,hogy simán elhagyhattam volna.Így megjártam a Mátrát,azt másnap amikor szerelőhöz vittem,csodálkoztak,hogy ezzel így jártam.Cserélhettek mindent,mert megette a kanyarodás a hardit,a csapágyok meg zsír nélkül lettek összeszerelve.Ez a múlt,a mostani nem volt vészes.

Épphogy kicseréltük KeMánál a hardyt,mert az is ki volt már(3éves),a menesztővel nem foglalkoztam,mert ki az a ahülye,aki -6°-ban nekiáll önszorgalomból plusz dolgokat kicserélni.Öreg hiba volt.

A hibára is csak azért figyeltem fel,mert a lakatolás után nem volt semmi az autóban,így a kottyanás,és a kopp amit a hardy okozott,szigetelés nélkül igencsak üvöltött.Akkor a menesztőre gondoltam,hogy kopik a foga,és a féltengelyen kottyan.Nem az volt.
KeMánál derült ki,hogy a hardyból hiányzik a gumi,és kettészakadt emiatt,fele a féltengelyen,fele a kistengelyen.Miután ezt kicseréltük,sokkal finomabban indult az autó,halkabb lett,és nem volt daráló hang kanyarodáskor,amire meg azt hittem,hogy a kerékcsapágy kopott el,szerencsére azzal nincs gond.
30.-án majdnem éjjel hazafelé tartó utamon,kettesbe váltáskor előjött az az érzés,hogy a menesztő halott,a kasztni elkezdett rángatni,majd amikor végleg beadta a kulcsot,kerregett a menesztő.Vészjelző ki,mert jöttek mögöttem,elkönyveltem,hogy a mínuszt úgy győzöm le,ha kicsit tolom az autót.Párszor még megpróbáltam sebességbe tenni,hátha még három utcát el tudok vele menni,de nem akarta már.
Szerencsémre csak 300 métert toltam,amikor egy srác érdeklődött,hogy edzek,vagy valóban gond van.Mondtam neki,hogy jobban is el tudnám tölteni az időmet a meleg szobában.Felajánlotta,hogy hazahúz,így megmenekültem a legalább fél órás tolástól.

Másnap délután,31.-én aláfeküdtem a jó hidegbe és gyorsan orvosoltam a problémát.Az acél biztosítót volt visszatenni a legnehezebb,mert a zsírtól alig tudtam megfogni,az ujjaim végét pedig alig éreztem,de sikerült,és még jobb lett a kicsikocsi.A képen igencsak látszik,hogy mi a helyzet :)
Pocok @ . Fiat 126 P . 3 fotó . 9 komment