2010.06.02. Szerda

Lada utolsó pillanatai...

Bárcsak ne ezzel a bloggal kéne folytatnom a naplózást,és sajnos ennek nincs köze a csevegőben történt írásomnak.
Így lehet egy szép állapotú és megkímélt autót pár másodperc alatt bontóra ítélni.Komolyan mondom nem az én autóm,de amikor a szerelő meglátta majdnem sírva fakadt,hogy "bazd meg egy ilyen szép autó így érjen véget..." siralmas.
Tehát kedves olvasóim valóban,két év munkája egyik pillanatban mint az a bizonyos lila köd elszáll.
Szaporítani a szót nem szeretném,mert sok értelme nincsen,a szívem szorul össze,ha a képeket nézem vagy csak rá gondolok.
Az eset a Bécsi úton a Stop.shop felé történt a Kiscelli úti kereszteződés előtti villamos megállónál.Tesóm gyalogosoknak állt volna meg,és mikor a zebra előtt már állt,jött egy pözsó,és becsukta hátulról a Ladát.Fék nélkül kb.60-nal.Ügyvéd úrnak és autójának pillanatnyilag semmi baja nem volt,a horogra felakadt egy hűtőrács darab,az látszik a Lada hátulján.Szerencs,hogy már nem dolgoztam,és azonnal tudtam menni segíteni,bár sokat nem tudtam :(
Akkorát kapott szegény autó,hogy sok lehetősége már sajnos nincsen :(:(:(:(:(:(
Ez van barátaim,és a legjobb a szituban,hogy sem unokaöcsém,sem sógornőm 7 hónapos terhesen NEM ÜLT az autóban!!!
Beszéltük tesómmal,ha még ők is bent ülnek,akkor unokaöcsém lába tuti eltört volna,mert sógornőm a tovább adott lendülettől hátrazuhant volna.
Tesóm ülése eltört az ütközés pillanatában,és a hátsó ülésen tért magához pár másodperccel később.Szerencsére neki nagy baja nem történt,kisebb agyrázkódással,és húzódásokkal megúszta
:(:(:(:(:(:(

Kommentek

KeMa

Áááá, ezt nem hiszem el....

Pilisszántó legszebb autója.... :(:(:(

Pocok

KeMa #44901:
Ne is mondd,elkeserítõ :(
Nagyon bosszantó.

KeMa

Pocok #44903: És bontó lesz belõle, vagy megjavíttatjátok?

A csomitartóban a rendszámtábla a pözsósé?

Siffi

Ez most lesulytott.
Ugyan ilyet éltem át kispolskival 99-ben. Anyum tesója vezetett, anyum az anyósülésen én meg hátul. Zebránál megálltunk és abban a pillanatban összecsukott minket egy osztrák hátulról. A hátamban éreztem a motort... 11 éves gyönyörû drapposszürke Polski. :( Amíg élek nem felejtem el! Ezt nem is lehet.

Ezek után nem csoda, hogy bénulásig zsibbadtam most, hogy olvasom ezt a bejyegyzést. :(
Tényleg ritkán lát ilyen szép Ladát az ember  :/ Hála az égnek, hogy nem volt az autóban a család többi tagja és nem történt még nagyobb baj!!!!!!!!!

Lajoska

Még olvasni is szar, nemhogy képeken nézni...
Részvét.
Rendõr, helyszínlés volt?

Marczin János

Kurva anyját ! Nagyon sajnálom ,tényleg egyben volt az autó ... :(
Ha bontódik esetleg ,roppant módon érdeklõdõ lennék jópár dologra !

Tényleg nagyon sajnálom ,az ilyen fasztarisznyát fejen lõném legszívesebben ... :@

Egér

Nagyon csúnyán néz ki. Részvét :(
A legfontosabb, hogy nem lett nagyobb baj.

Marczin Róbert

:(:(:(:(:(:(:(:(
Sajnálom a dolgot, de a Janiét is megmentettük, kb ugyanezekkel az elemekkel volt gond. Kérdés, hogy akarják-e, de szerintem menthetõ.
Ha viszont leadásra kerül, akkor esetleg (ezt most nem mint hiéna írom, hanem mint megszorult érdeklõdõ) szemezgetnénk ahogyan ezt Jani is írta.
Minden esetre legalább személyi sérülés nem történt. (bár az ügyvéd megérdemelte volna, hogy párszor lefejelje a kormányt)

KG

Nagyon sajnálom. :( Élõben még nem láttam a kocsit, de így képek alapján mindig is tetszett.
Sajnos ez a sorsuk a szép autóknak, csak kérdés, hogy mikor találják éppen el. :(:(:(:(:(

Nem lehetne megmenteni?

Pocok

Mindenkinek válaszolok.
Rendõr,és mentõ nem volt.Rendõrök arra jártak,érdeklõdtek kell e segítség,aztán tovább álltak.Mivel a pözsós úgy nézett ki ittas volt,a biztosítás miatt inkább nem kellett a helyszínelés...
Megoldották,csak kérdés hogyan jönnek ki belõle :(
A durranás kurva nagyot szólt,az elsõ rendszámtábla a Lada csomagtartójában kötött ki,az nálunk is maradt zálogként.Még jó lehet akármire is ;)
Szép autó volt valóban,sehol egy rohadás.Akkorát kapott,hogy B oszlopig tutira cserés az egész,és a horog miatt az alváz is kapott,így nagyon kétséges,hogy szépen javítható.Szerintem ha eladó lesz,akkor egyben.A jövõt még nem tudjuk,tesóm dönti el mi lesz vele.
Mindenesetre az igényeket felírtam,és ha úgy alakul jelezni fogom.

KG #44916:
Nagyon esélytelen :(
Viszont akkor lelövöm a poént,mert tesómnak van egy 2103-a,amit épít és ha azzal lett volna ez,szerintem akkor....sokkal rosszabb lenne a helyzet.Én is tökön szúrnám magam.

KeMa

Pocok #44934: Hát nemtudom. Én hívtam volna rendõrt, az biztos. Tinektek a biztosító úgyis fizetett volna, viszont az a fasz talán észbe kaphat, ha egy jóidõre elveszik a jogsiját.

viandr

Uhh, nagyon sajnálom, piszok szépen nézett ki a kocsi :(
Az a baj, hogy bizonyos helyzetekben veszélyesebb szabályosnak lenni, nekem is volt már párszor, hogy majdnem megcsókoltak hátulról, azért mert megálltam a már erõs sárgánál, vagy gyalogos átkelõ elõtt, stb...
Viszont annak örülök, hogy személyi sérülés nem történt...

Marczin János

Pocok #44934:
Enyhe agyrázkódást magának állapította meg a Tesód ? Mert ez egy bátor tett ... Késõbb ha neadja Isten gond lenne belõle így még bizonyítani sem tudja ...
Enyhe agyrázkódás és zúzódások személyi sérülésnek minõsülnek ,így rendõri intézkedést is igényel az ilyen eset .
Tuti hívtam volna õket ! :O

KeMa

Marczin János #44940: Mondjuk a rendszámtábla ottvan, az alapján fel lehet jelenteni, hogy hátulról beleszáguldott, majd elhajtott a helyszínrõl.

De ettõl független én is hívtam volna õket. Nemrégiben pilisvörösváron baleset volt. Egy mv6-os omega nagygázzal kiszáguldott a magasabb rendû útra, ahol egy szabályosan közlekedõs nissan micrát bekúrt az árokba. Az eseményt nem láttam, pont akkor értem oda. Az omegás, meg az utasa gyorsan félretolták a kocsit, elkezdtek tanakodni, hogy mit tegyenek. Én odamentem a micrahoz, kitéptem az ajtaját... szerencsétlen gyerek nem tudta mozgatni a lábát (nem volt beszorulva), de ordított, hogy hívjunk mentõket).

Én kihívtam, azok gyorsan ki is jöttek. Eközben pont arról beszéltünk, hogy "jó rendõrt ne hívjunk, mert én ittam, neked hívunk mentõt, kéksárga, ennyi". Na, ekkor tudtam, hogy nekem gáz van. Mentõk jöttek, dokitól kérdem: "én hívtam önöket, nem vagyok szemtanú. Ugye nem kell maradjak?". Nem kellett. Ahogy elindultam, három rendõrautó fordult be villogva.

Két és fél óra múlva mentem vissza azon az úton, még akkor is helyszínelés volt... :D

viandr

KeMa #44942:
Izé. Én azt a részt nem értem, hogy neked miért lenne gáz? Nem te ittál, hanem az Omegás, ha jól hámoztam ki a dolgokat :O

KeMa

viandr #44945: Az omegásnak minden bizonnyal elvették a jogosítványát. Valószínû pénzbírságot is kiszabtak rá. Mellesleg nem kicsit volt agresszív állapotban. Nem örülnék neki, ha megtudná, hogy ÉN vagyok a hunyó ;)

Marczin János

Az elsõ mondatot ugye nem gondolod komolyan ?! :O
Ezzel az erõvel minden talált rendszámmal el lehetne ezt játszani . Arról nem beszélve ,hogy aki vádol - az bizonyít .
Egy rendszámmal bizonyítanál egy közúti eseményt ?

Ha mentõt hívsz egy közúti balesethez ,akkor automatikus a rendõr érkezése is . Mivel ha sérült van ,az személyi sérüléses esemény = rendõri intézkedés szükségeltetik ...

Marczin János

KeMa #44946:
Marczin János #44947:
Lemaradt a címzett ... KeMa-nak szólt az alábbi ...

KeMa

Marczin János #44947: Természetesen nem gondoltam komolyan.

Én ezzel tisztában vagyok, hogy személyi sérülésnél minden esetben kijön a rendõrség is. Ezért is vártam türelmetlenül, hogy végre elmehessek :D

Marczin János

Akkor jó ,megnyugodtam . Nem így ismertelek meg ... ;)

KeMa

Marczin János #44951: Viszont az a rendszámtábla az pont hiányzik a garázsajtómról :D :D :D

Lajoska

Pocok #44934:
Ha tényleg ügyvéd a ffaszi, akkor most az a helyzet, hogy Ti elloptátok az elsõ rendszámát, miután beletolattatok a Peugeot-ba.
Rendõr, helyszínelés nélkül egy hülyén tolató daewoost sem szabad elengedni, nemhogy egy részeg ügyvédet. Kéksárga? Aláírt valamit? Megsúgom, lófülét sem ér, nekem négy hónapomba telt, mire a kezemben lévõ kéksárgából pénzt csináltam, mivel drágalátos barátunk a sokk következtében azt is elfelejtette, melyik biztosítónál van.

raver

pff.... ez nagyon szomoru , nagyon szép autó, igy nem érhet véget az élete. :(

Plósz Gyula

nagyon sajnálom,de örüljetek hogy nem lett nagyobb baj.
autot lehet venni embert nem ;) .

Gáspáry László

Esetleg keress majd meg. Hátha tudok olyan alkatrészárakat mondani, ami segíthet abban, hogy megmaradjon az autó.

Pocok

Kék-sárga íródott,beismert,hogy õ volt a hibás.Rendõrt azért nem hívott,mert aki ittasan vezetett,annak a biztosítója nem fizet.Rendõrök voltak,õket ha kell,elõ lehet szedni,mert látták.Számla is van a trélerrõl.Bizonyítékok vannak.biztosítói hozzáállás egyenlõre 80-120 ezer Ft :(

Gáspáry László #44963:
Köszönöm,továbbítom,nem tudom hogy lesz tovább...

Bálint Károly

Pocok #44965:
/1 vége: asszem egy hasonló esetben Robi szedte össze az összes dokumentumot a kocsijával kapcsolatban, hogy nem egy átlagos jármûrõl van szó. ha valamit Ti is fel tudtok mutatni (kevés km, gyári eredeti vagy különösen megkímélt állapot, esetleg hobbiautó státusz) akkor ezzel lehet még egyet csavarni a biztosítón.

Grosso

Aztakurva!!!
Részvétem. Gyönyörû autó volt... Tényleg nem megoldható, hogy megmeneküljön? Kár lenne érte!

Jobbulást Tesódnak!!! ;)

Horváth András

Tényleg nagyon szép autó, szerintem ilyen fasza Lada színt még nem láttam élõben soha. Ez a legnagyobb méreg, amikor a tulaj semmirõl nem tehet, és az autóját mégis tönkre teszik.
Így képekrõl úgy tûnik, azért eléggé szétmászott az alváz hátsó része.:(
Részvétem.:(

Lajoska

Pocok #44965:
Én kívánom, hogy jó vége legyen ennek, de sajnos a részeg ügyvéddel az a baj, hogy egyszer kijózanodik. Abból viszont Te nem fogsz jól kijönni...

De ne legyen igazam.

Karki

Részvét... nem ismertem ugyan, de tényleg ritkán látni ilyen szép ladát, még képen is.

obrotka gyula

Sajnálom szegény kocsit. :( Egy jó donorral szerintem simán menthetõ. Ha kell jó lakatos, aki meg is tudja oldani, akkor szólj. :)

piciHuBo

Részvétem itt is! Az a másik lada amit még egyszer átküldtél képen? Barna ha jól rémlik! Ugye?

Buszos Petya

Basszus, ez nagyon durva. Nem túl sok ilyen szép állapotú kocka maradt meg az utókornak, és erre egy ittas fasz ügyvéd meg hazavágja. (Ráadásul a büntetést meg is ússza, úgyhogy ez tovább erõsíti abban a hitében, hogy neki mindent szabad.)
Sajnálom a kocsit, de örülök, hogy tesód nem sérült meg.
Ha meg akarnátok menteni a járgányt, akkor tudok esetleg korrekt, lelkiismeretes lakatost ajánlani.

CsuTee

Uhh ezt sajnálattal olvasom. Olyan szép volt ez a lada :(:( Biztos nem akarjátok megmenteni? De semmiképpen ne bontóba adjátok :) Hála istennek hogy nem lett nagyobb baj!!!!

Pocok

CsuTee #45164:
Egyenlõre úgy néz ki,kis parázs pislákol,hogy megmenekül,és a biztosító sem akarja a szemünket kiszúrni.Konkrétan még nem írom le,majd akkor ha lezárult az ügy,és lesznek fejlemények.

Kopányi Sándor

Pocok #45175:
Hajrá-hajrá ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!