Archívum: 2008 (12)

Tevékenységtérkép

2008.12.23. Kedd

Mi lehetne szebb a fa alatt Karácsonykor,mint kasztni elemek :) Na ezt most elkerültem,inkább az autóval kéne alá állni.A történet onnan indult,hogy három hete elvittem az autót alváz és üregvédésre.
Két nappal később hívtak,hogy nem lesz egyszerű,mert nincs anyag,amire ráfújhatnák a védőréteget.Elindult a lavina,innen nem volt visszaút,megbosszulta magát a rozsda,mert nem törődtem az alvázzal.
Szóval elkezdődött a nagy újjáépítés,anyag után rohangálás,megrendelés,és telefonálgatások percei.Nem gondoltam volna,hogy ennyire nem lesz egyszerű,de a helyzethez képest elég gyorsan meg tudtam szerezni az anyagokat,és a lakatos is türelmes volt a helyzethez.Amíg az anyagokra vártunk,elkezdte azokon a pontokon a javítást,amihez csak lemezre volt szükség.Az alja igencsak csúnyán nézett ki,sok helyen kisebb,nagyobb luk tátongott,volt ami a kátrány alatt rejtőzött,de addig piszkálták,amíg kibújt.
Főként az illesztéseknél volt rohadt,és főként a küszöbök mentén.A jobb oldalit teljesen ki kellett cserélni,de ez látszott is már kívülsől is,mert átütött rajta,valamint a balos és jobbos padlólemezt cserélték ki.Az első futóművet is le kellett bontani,mert a laprugó tartó bakjai alatt volt szétrohadva,de ezt már tavaly is tudtam.A bal első trapéz tövében volt még anyaghiány,de lényegében ezért is kerestem fel egy szakembert.Szerencsére ez már nem olyan volt,mint az eddigi pancserek,akik elvállalják,aztán leszarom módon összetaknyolják,hogy ki a faszt érdekel,többet úgysem jön ide kategória.
A mostani lelkiismeretesen és becsületesen megcsinálta,bármi kis hibát talált szó nélkül kijavította,majd a végén beszámolt a dologról.
Tegnap előtt kaptam vissza a járgányt,és nagyon boldog vagyok,és ennél szebb ajándékot el sem tudtam volna képzelni magamnak :D
Tegnap reggel még a futóműveshez is elszaladtam,mert nyolc felé akart menni az autó a futómű lebontás miatt.Nem kellett sokat állítani,de ezt is lehetett érezni.

Pocok @ . Fiat 126 P . 6 fotó . 16 komment

2008.09.19. Péntek

Érdekes a dolog,mert most semmi baja a fékeknek.Mindenesetre jövő kedden szerelőhöz megy jobb első kerékcsapágy cserére,mert üvölt,fékmunkahenger cserét eszközölnek,meg ami még előjön.Ezek szerint a fékkel nem foglalkoztak annyit.Ha kész az autó,beszámolok arról is.
Pocok @ . Lada 2105 . Szólj hozzá!

2008.09.08. Hétfő

Tesóm hívott,hogy lerobbant,érte tudnék e menni menteni.Természetesen,munkából rövid időre elkéri magát,siet.Szerencsére csak átmenetileg volt rossz.Valami okból először a jobb hátsó fék fogott folyamatosan,majd kis idő múlva pedig a bal hátsó.Miközben tartottam a megbeszélt helyszín felé,tesóm a másik sávon jött szembe.Na mondom szerencsére megoldotta.Visszafordultam,beálltam mögé,és láttam,hogy a hátsó kerekek füstölnek.Mondom jó,beállt a fék.Megálltunk megbeszélni a dolgokat,hogy ki melyik autóval megy tovább,szépen bedagadtak a pofák,és onnan már sehova sem mentünk vele.Tesóm elvitte a pockot,előtte visszavitt melóba.Munka után jött értem GEO előzetes egyeztetéssel,elvitt a kocsihoz.A fék kihült,nem maradt ott az autó,és nem kellett hazavinni.KÖSZIKÖSZI GEO!!!Imádlak! :D
Az autó sorsát egyenlőre nem tudom megírni,mert nem tudom mi lesz vele,de ha történt valami,feljegyzem.
Pocok @ . Lada 2105 . 15 komment

2008.08.13. Szerda

Ma végre megoldódni látszik a karburátor problémám.Sikerült szereznem egy új karburátort.Nem,nem felújított,teljesen új és úgymond gyári példány.Valami fiatalabb karbi lehet,mert vannak érdekes dolgai,ami a régebbieken nincs rajta.Karbi felrakását új tömítélsek is kísérték.Az eredmény határozottan tökéletes.Minden passzolt,minden simán ment,és még köszörülni sem kellett annyit.Megtelt az úszóház,és már járt is.Kisebb hangolást igényelt,majd a próbakör következett.Nagyon örültem neki,amikor az első teszt utamon minden elvárásaimnak megfelelt.
Végre lezárhatom az autó ennek problémájának aktáit!Fogyasztásra kíváncsi leszek,de nem bántam meg egyáltalán,hogy új karbit vettem nem kis pénzért,de úgy vélem megérte.
A szerelés nem tartott sokat,mert már csuklóból megy a karbi csere szelepfedél levétele nélkül :)
Pocok @ . Fiat 126 P . 2 fotó . 10 komment

2008.03.14. Péntek

Újjabb rémtörténet.Nem hagyott nyugodni a motor egyenetlen alapjárata és menet közbeni rángatása.
Reggel arra ébredtem,hogy ma karburátor puculás lesz a téma.Így is lett,nagy bőszen neki álltam,nyugodtan,nehogy valamit rosszul csináljak.
Ahhoz hogy rendesen hozzáférjek a karbihoz a szelep fedelet is leszedtem,már sokadszorra az elmúlt pár hétben.
Visszabontottam a talpig,mert gyanús a dolog,mintha arra felé falschot szívna.Talp és a karbi a kezemben,irány a benzinkút sétálva,jól kilevegőztetjük a járatokat.Szétszedtem amennyire csak lehetett,kifújtam minden csatornát,fúvókát,majd összeraktam,hogy a sétám közben ne hagyjak el egy alkatrészt sem.Hazaérve leültem a műhelyembe,ismét szétszedtem,és aprólékosan átnéztem,nem maradt e semmi kis kosz maradvány.Eközben a talpat és a karbi talpát is megnéztem,hogy áll a síkja.Borzalmas volt,így szépen azokat is a helyére pofoztam.Kapott új tömítés készletet,és az úszószintet 7 és 15 mm-re állítottam.Eddig 8-on volt,bíztam benne,hogy a rángatást ez is okozhatja.Ezután előkészítettem a felületeket,majd szakszerűen mindent a helyére tettem,és jól meghúztam.
Beindítom,szépen jár,de még mindig egyenletlen szivatóval is :(
Kisebb a rángatás mértéke,de legalább a hiba listáról ezeket is kihúzhatom.Ez rendben van,jól is megy,de nagyon gyanús a megszakító kondija,a kábelen meg a szigetelés levállt,így azt cserélni kellene.
Erre jutottam ma,végülis sikeres volt ez a karbantartás.
Pocok @ . Fiat 126 P . 2 fotó . 5 komment

2008.03.10. Szerda

Lett ma is újabb meglepi :(
Véletlenül vettem észre,hogy a motortartó csavar a rugónál totál le van lazulva,de nem volt hirtelen szerszámnálam,hogy orvosoljam.
Óvatosan haza poroszkáltam,próbáltam meghúzni de nem ment,sajnos valamije megszakadt.Bíztam benne,hogy csak a csavar halt meg,mert már nem volt valami jó állapotban.
Sajnos nem csak a csavar menete ment szét,hanem a tartó vas is :(
Baleeval berongyoltunk Polimpexhez,éppen zárásra értünk oda,de szerencsére kaptunk vasat,így gyorsan ki is tudtuk cserélni.Azt hittem először,hogy a hátfalat is le kell bontani,de mégsem kellett,mert elfértünk a moci és a hátfal között :)
Öt perc alatt kicseréltünk mindent.Bárcsak ilyen könnyen minden orvosolható lenne ezen az autón :)
A kép a régi vasakat ábrázolja.Még az a szerencse,hogy időben vettem észre,mert nem tudom mi lett volna,ha ez menet közben letekeredik nekem ki tudja,talán a motor megcsókolja a földet :(
Pocok @ . Fiat 126 P . 2 fotó . 14 komment

2008.02.11. Hétfő

Ha vasárnap este nem ugrunk be Hollohoz,hülyén halok meg.Nem értettem miért csuklik meg a motor alapjáraton,és fordulaton miért nem egyenletes,továbbá hirtelen gázadásra miért fullad be egy pillanatra.Kiderült!
Fogyasztáscsökkentés miatt annyira lefojtottam az üzemanyagszintet,hogy hirtelen gázadásra nem tudott egyből benzint pótolni a folytószelep.Állítottam rajta,és megszünni látszik a problémám.Az,hogy egész hétvégén gyújtást állítgattam az pedig a benzinnek köszönhető :(:(
Sikerült megint jó vizeset tankolni,és alig ment vele a kék villám :( Gyöngyösi benzinkút után minden bajunk megszűnt,és a fogyasztás is durván 6 körül van.Kinek mi a jó,ennél kevesebbet csak akkor fog enni,ha nem használom :c)
Régóta érett,hogy foncsorozzam a lámpákat,mert elöl még nem volt,a hátsó meg koszos és régi volt,így felújító napot tartottam.A felniket is újra festettem,most megint szépek.Sajnos a festék nem úgy száradt,mint nyáron,így a művelet lassabban haladt,de három már kész van.
Ja,még annyit a téli talihoz,hogy pénteken Aszódnál befüstötlt az autó.Remek,GEO is érezte,így nyomtunk egy kontrát,és felmértem a helyzetet.Nem volt olyan drasztikus,de a tömítés valamiért becsúszott a szelepek felé,és mellette fröcskölt az olaj :(
Szerencsére egy autósbolt pár méterre volt,így gyorsan vettem egyet,és a benzinkútnál technikai szünet keretében kicseréltem.Jobb volt mint új korában,de az olaj szagot egész hétvégén éreztük,mert nem tudtam mindenhonnan kitörölni.
Pocok @ . Fiat 126 P . 3 fotó . 6 komment

2008.01.22. Kedd

A jó időt kihasználva átnéztem az autót hézagilag.Megszakító,szelep,gyertya hézag.Mindegyiken kellett kicsit állítani,de amiért szomorú vagyok,hogy a hátsó gyertya úgy beállt,hogy a szerszam a törés határán volt,nem adta magát a gyertya.Nem eröltettem,mert annak a menete is gyenge ár.Hála az előző tulajoknak,és a szakszerű kezeknek :(
Hagytam,mert ha ez most beszakad nekem,vagy valamit letépek,akkor mérges lettem volna.Elég lesz akkor bántani,amikor cserélni kell.A gyertya szép fehéres-szürkés,így az olajat csak minimálisan eszi.Szelepfedél tömítést is cseréltem,mert a régi már...nos igen.
Beindítottam,egyáltalán jók lettek e a hézagok,tetszik e az öregfiúnak.Nem panaszkodott,sőt még halkabb is lett,bár eddig sem volt zajos.Viszont hibák vannak.A szelepfedél rossz minőségű,így a szelepek csapkodják a belső keresztmerevítést.Illetve csak a hátsó.Ez nem jó jel,orvosolni kell,pedig elég vastag anyagből van,nem a gagyibb.Van tartalék,majd az megy át.
Pont úgy állt le a motor,hogy az ékszíjon lévő szakadás teljesen látszott.Nem voltam boldog,mert a taralék meg nem volt nálam,és ha ez messze úton szakad el,akkor passz.
gyorsan elrongyoltam a boltba,vettem bordásat.Szívtam a hézagolással,hogy ne legyen se feszes,se laza.Most jó,és boldog vagyok.Taps,függöny :) Ja és kép :P
Pocok @ . Fiat 126 P . 1 fotó . 10 komment

2008.01.09. Szerda

Új szerzeményem egy csomagtérzár szerkezet.Kipucolás és alapos zsírzás után felkerül.Reméljük finomabban működik majdan.A régi el van hajolva,már csereérett.
Pocok @ . Fiat 126 P . 1 fotó . 3 komment

2008.01.07. Hétfő

A tankcserénél vettem észre,hogy hiányzik az alagút végéről két gumi,ami a köteleket tartja,és nem engedi ki a meleget,mert elég nagy lukakról van szó.Hozzá kell tennem Gáspáry kollégának kézzel lábbal kellett magyaráznom mire is gondolok,aztán sebészeti úton feltártam az autóm hasát,és konkrétan megmutattam mi kellene nekem.Sajnos nem volt,így mentem bontóba,ott tuti lesz.Találtam egy 48,000 km-es beige autót,meg kell mondjam sajnáltam hozzányúlni,mert iszonytatóan jó állapotban volt,és ennyire nem kellett senkinek :(
Kiszedtem végül ami kellett,ezt a két gumit az alagút végére,a lámpák mögé a két műanyag burkolatot,és a csomagtérzárat.Ez volt a mai bontásom.
Hazaértem,egyből be is raktam a gumikat,hogy jó legyen a fűtésem,és már napok óta tervben volt,hogy az úszón is állítok.7mm-en volt,még szép hogy sokat kapott.Most 9mm-en van.Mentem egy kört,jól indult,jól húzott és nyomatéka is van rendesen.Holnap hosszabb utat teszek meg,meglátjuk mennyi lesz a fogyi.
Pocok @ . Fiat 126 P . 3 fotó . 4 komment

2008.01.04. Péntek

Ma végre megoldódott a benzinfolyás története.Ezzel utolsó epizódjához érkezett ez a történet.A tankot hatvan-hetedszerre újra leszedtük,már egész könnyen ment :D
Biztos voltam benne,hogy a jeladó lesz a ludas.Tévedtem.Tank levétele után szembesültem a visszafolyó csövön lévő egérrágta lukakkal.HOgyan keltekezett nem tudom,talán szétmarta a csövet a benzin.Repedt volt és ki volt tágulva.A tankot félretettem az autótól,kihúztam a két benzincsövet,mert úgy döntöttem kicserélem,nem kisérletezgetek tovább ezzel a vacakkal.
Szépen beillesztettük Andrissal a két csövet,többet hagytam rajta,hogy ne feszüljön annyira.Nagyon passzentos volt mind a négy csatlakozásnál.Előzőleg amíg kint volt a tank,megnéztem,nem a szintjelzőnél van rézcső repedés,törés,vagy bármilyen folyásra okot adó rés.
Szerencsére ezzel nem volt gond,csak a cső volt rossz.
Mielőtt visszatettük a tankot,a váltóösszekötő egyik csavarját is kicseréltük,mert régóta meg volt szakítva a menete,és dróttal volt odafogva,hogy ne lötyögjön az összekötő.Flexelni kellett,így jobb,hogy nem volt rajta a tank.Ezt egyszerűen megoldottuk,végül a tank is elég egyszerűen visszakerült a helyére.Amit a legjobban utálok,hogy a beöntő csövet derékszögben kell feltuszkolni a kasztniba a lehető legkiseeb helyre :(
Ez nehezebb volt,de megoldottuk.Bilincseket meghúztuk,a jeladó vezetékeit is jól tettük vissza,így nem kellett újra leszedni :)
No igen,ha figyel az ember,akkor nem kell kétszer dolgozni :) Most megnézzük majd végre,hogy mennyit fogyaszt a kicsike.

2008.01.02. Szerda

Ma végre sikerült elintéznem az autó új forgalmiját.Nem volt könnyű,de elintéződött.12,000Ft volt a lepapírozása,plusz a matrica díja volt 450 FT.Szóval Happy End :)
Viszont ami nem olyan jó hír,hogyha vonóhorgot rakatok fel,akkor újra kell vizsgáztatni az autót,és új okmányt kap,ami 6000 Ft.

A másik jó hír a mai napon,hogy találtam hóláncot az autóra,és nem si volt drága! :D