2008.12.23. Kedd

Mi lehetne szebb a fa alatt Karácsonykor,mint kasztni elemek :) Na ezt most elkerültem,inkább az autóval kéne alá állni.A történet onnan indult,hogy három hete elvittem az autót alváz és üregvédésre.
Két nappal később hívtak,hogy nem lesz egyszerű,mert nincs anyag,amire ráfújhatnák a védőréteget.Elindult a lavina,innen nem volt visszaút,megbosszulta magát a rozsda,mert nem törődtem az alvázzal.
Szóval elkezdődött a nagy újjáépítés,anyag után rohangálás,megrendelés,és telefonálgatások percei.Nem gondoltam volna,hogy ennyire nem lesz egyszerű,de a helyzethez képest elég gyorsan meg tudtam szerezni az anyagokat,és a lakatos is türelmes volt a helyzethez.Amíg az anyagokra vártunk,elkezdte azokon a pontokon a javítást,amihez csak lemezre volt szükség.Az alja igencsak csúnyán nézett ki,sok helyen kisebb,nagyobb luk tátongott,volt ami a kátrány alatt rejtőzött,de addig piszkálták,amíg kibújt.
Főként az illesztéseknél volt rohadt,és főként a küszöbök mentén.A jobb oldalit teljesen ki kellett cserélni,de ez látszott is már kívülsől is,mert átütött rajta,valamint a balos és jobbos padlólemezt cserélték ki.Az első futóművet is le kellett bontani,mert a laprugó tartó bakjai alatt volt szétrohadva,de ezt már tavaly is tudtam.A bal első trapéz tövében volt még anyaghiány,de lényegében ezért is kerestem fel egy szakembert.Szerencsére ez már nem olyan volt,mint az eddigi pancserek,akik elvállalják,aztán leszarom módon összetaknyolják,hogy ki a faszt érdekel,többet úgysem jön ide kategória.
A mostani lelkiismeretesen és becsületesen megcsinálta,bármi kis hibát talált szó nélkül kijavította,majd a végén beszámolt a dologról.
Tegnap előtt kaptam vissza a járgányt,és nagyon boldog vagyok,és ennél szebb ajándékot el sem tudtam volna képzelni magamnak :D
Tegnap reggel még a futóműveshez is elszaladtam,mert nyolc felé akart menni az autó a futómű lebontás miatt.Nem kellett sokat állítani,de ezt is lehetett érezni.

ilyen volt ilyen lett,és rücsis :) jobbos küszöb,új sín és padló bal első kerékjárat és padló(erről tudtam) csúnya jobbos küszöb mi van a kátrány alatt

Kommentek

tunyi1986

szép a jobbos küszöböd :) Több kép nincs? Amúgy a futómû állítást óra bérben mérik,vagy van fix ára???

KeMa

Ez a küszöb bizony aztakurva kategória..... :S Nem lesz színr fújva az új küszöb?

KeMa

KeMa #27179: Akarom mondani, a régi küszöb a "vasztaqu"... És az új lesz-e színre-e fújva? :D

Andrei

hé Pocok, nekem nagyon távol állt a te kocsid illúziója attól hogy ez rohadjon :D velencén nemtom emlékszel-e, nagyon csodáltam a kocsid, akkor mondtad hogy miként ment a teljes kilakatolás + újrafényezés
hány éve volt ez hogy most küszöb, padlócsere kellett?

Horváth András

Aggasztó képek.:(
Pont ma gondolkodtam azon, hogy rögtön lakatolás után ki kellett volna üregvédenem az egész verdámat.:S Ezzel együtt el is kezdtem parázni azon, hogy ki-e bírja-e tavaszig-e a gép így.:( Remélem igen, mert akkor úgy agyonüregvédem, mint a huzat. :)
(Hozzáteszem a lakatosom is lekezelte a cserélt részeket valamennyire, de abban sosem lehet bízni.:()

Siffi

A bal elsõ dobról majd tennél fel nekem képeket? Légyszi :) Nekem is ott van gáz és kiváncsi vagyok, hogyan csinálták meg!

Pocok

KeMa #27180:
A kérdés csak rám vár.Nekem így is tetszik,de még meglátjuk,mert szép volt kéken is :) Vélemény?

Andrei #27181:
Kemény egy év,és a nemtörõdömség,bár ezt nem mondanám,de nem gondoltam volna,hogy egy év alatt akár egész elemek eltûnhetnek :( De mostmár minden oké,nem így néz ki,és tényleg szép lett.Amikor megkaptam,majdnem odamatyiztam,már bocsi :c)

Horváth András #27185:
Akkor még minnél gyorsabban kezeltesd le,mert a rozsda nem vicc.Mostmár belátom!

Siffi #27187:
Próbáltam,de nem engedte a renccer :(
A bal oldalon a kerékjárati ív tövében volt luk,ahol a padlólemezzel találkozik a sarkon a kuplung pedál közelében...

Tibee

Pocok #27188:
/1 Küszöböt kékre és punktum. :D

Siffi

Pocok #27188:
http://www.stiffi.garageblog.net/photo.php?image=17495
nekem ilyen :S

Andrei

Stiffi itt begyün a víz , nem?

Siffi

Siffi #27190:
Jobban mondva aztóta már volt lakatosnál, de elég barbár módon csinálta meg...

Siffi

Andrei #27191:
Be lett hegesztve, de az okos lakatos úgy oldotta meg, hogy a lyuk elé hegesztett egy lemezt, persze a víz ugyan úgy bejött. Most vastagon ki van nyomva tömítõvel, víz nem jön be, jövõre meg úgyis megy nagy lakatolásra....

Törölt felhasználó

Siffi #27190:
nekem ugyanezen a helyen volt kirohadva mindkét oldalt ezt sürgössen megkell csinálni!!!!!!!!!!!!!!!!

Laceeee

Az a jobbos küszöb úgy elrohadt mintha egyszerûen leflexelte volna valaki:(

CsuTee

Pocok, nem vagy semmi, az a küszöb igen csak szépre sikeredett ;)

Pocok

CsuTee #27218:
Melyikre gondolsz?A régire,vagy az újra? :) Nem szeretném isteníteni a srácot,de nagyon szépen,lelkiismeretesen dolgozott,és a határidõt is tartotta,sõt ha volt valami hívott,hogy mi legyen,és javasolt alternatívákat.A küszöb meg tényleg kék lesz szerintem,jó volt az úgy.Nem enged feltölteni több képet,mert azt írja,hogy nem megfelelõ jpg fájl :(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!